tag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post4764480247685470185..comments2023-08-30T12:17:17.189+03:00Comments on Troolari Huovari: troolisulkeiset ja lisää siikateemaaSeppo Partanenhttp://www.blogger.com/profile/15843339898618334379noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-6698246026488110372013-10-17T15:45:29.235+03:002013-10-17T15:45:29.235+03:00Kettinkinippu on alemman vetovaijerin päässä. Veto...Kettinkinippu on alemman vetovaijerin päässä. Vetovaijereiden pituus vaihtelee 100 metristä useisiin satoihin metreihin riippuen siitä kuinka syvälle trooli pitää saada uimaan. Täällä Saaristomerellä kun ei ole kovin syvää, niin meillä vetovaijerit on yleensä 200 metriä pitkät. <br /><br />Kun katsot tuota kaaviokuvaa paritroolauksesta, niin siinä kettinkinippu on merkitty b:llä.Se on ns.alavaijerin päässä ja vetää troolia siis alaspäin.<br /><br />Säädämme troolin kulkusyvyyttä laskemalla kettinkinippua ulospäin jolloin trooli sukeltaa syvemmälle ja nousee ylöspäin kun kettinkinippua vedetään sisään. <br /><br />Jokainen troolimalli käyttäytyy vähän omalla tavallaan, mutta kun metrin vaijeria laskee ulos niin suunnilleen metrin se pyydys sukeltaa. Tällä säädöllä on kuitenkin rajansa. Troolin muoto menee huonoksi jos ylä- ja alavaijerin pituusero on liian suuri. Pystymme säätelemään pelkällä kettinkinipun ulos tai sisään vetämisellä noin 20 metriä troolin kulkusyvyyttä. Jos siitä enemmän pitää säätää niin sitten kelataan molempia vaijereita sisään tai ulos yleensä 50 metriä kerrallaan.<br /><br />Meidän käyttämät kettinkiniput painaa noin 300 kiloa.Seppo Partanenhttps://www.blogger.com/profile/15843339898618334379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-13390835427377312832013-10-17T08:47:59.906+03:002013-10-17T08:47:59.906+03:00Sitä jäin miettimään, mihin sitä kettinkiä tarvita...Sitä jäin miettimään, mihin sitä kettinkiä tarvitaan, painona...?aarehttps://www.blogger.com/profile/08793024388389455533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-70034734580459709082013-10-16T22:48:01.344+03:002013-10-16T22:48:01.344+03:00Juu, sitäpä:
Näin valmistan siianmädin: Ensin aje...Juu, sitäpä: <br />Näin valmistan siianmädin: Ensin ajelen sähkövatkaimen hiljaisella nopeudella kalvot rikki. Keräilen kalvot vatkaimen "teristä" pois. Laitan vettä joukkoon jo aika reilusti tässä vaiheessa. <br /><br />Sitten kun kalvot on rikki ja suurin osa poissa sähkövatkaimen ansiosta, aloitan varsinaisen pesun. Vettä vaihdan monta kertaa ja vatkaan tavallisella vispilällä varovasti. Loput kalvot jää vispilään pikkuhiljaa. Pienet veriläiskät noukin lusikalla pinnasta. Aina pesun välillä valutan mädin lävikössä. <br />Lopulta pesty mäti suolataan hienolla merisuolalla, 30 grammaa suolaa mätikiloa kohti. Suola pitää sekottaa hyvin mädin joukkoon. Suolatun mädin laitan sideharson päälle suolaantumaan ja valumaan vuorokaudeksi. <br /><br />Huomenna so seuraavan päivänä mäti pakataan pieniin rasioihin ja laitetaan pakkaseen. Viitisen kiloa valmistuu tiskipöydällä kotikonstein parissa tunnissa.Seppo Partanenhttps://www.blogger.com/profile/15843339898618334379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-33118508091556397332013-10-16T22:14:28.211+03:002013-10-16T22:14:28.211+03:00Kyllä siinä vaan Siian mätiä pestään...Kyllä siinä vaan Siian mätiä pestään...aarehttps://www.blogger.com/profile/08793024388389455533noreply@blogger.com