tag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post6239330143541157368..comments2023-08-30T12:17:17.189+03:00Comments on Troolari Huovari: Kevättä rinnassa ja savuhaileja uunissa.Seppo Partanenhttp://www.blogger.com/profile/15843339898618334379noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-87384003329585673452016-04-05T13:47:41.854+03:002016-04-05T13:47:41.854+03:00Samanlaisen uunin minäkin haluaisin. Piirustuksetk...Samanlaisen uunin minäkin haluaisin. Piirustuksetkin on olleet jo monta vuotta olemassa ja hyvin on suunniteltu. Eli mulla on jo puolivalmis perinteinen savustusuuni.Seppo Partanenhttps://www.blogger.com/profile/15843339898618334379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-32773192672777734262016-04-05T12:12:55.767+03:002016-04-05T12:12:55.767+03:00Oliks Seppo sun purus parasta ennen voimas ja olik...Oliks Seppo sun purus parasta ennen voimas ja olik niit tarppeks? :) Parasta savusilakkaa koskaan olen saanut 80 luvulla Raisiossa ovelta ovelle kiertäneeltä kalastaja kalakauppiaalta. Silakkafileet oli savustettu lohien kanssa. Silakkafileet oli olleet savustettaessa lohien alapuolella ja lohien rasva oli voidellut silakkafileitä kypsennyksen aikana. Siinä olisi ehdoton silakkaresepti. Oikein pulleita troolinperiä toivottelee: Honk jonkin ukkoHonk Konkin ukkohttps://www.blogger.com/profile/07322049127826691008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-46201997117846590562016-04-05T12:01:21.926+03:002016-04-05T12:01:21.926+03:00Lisää savua, vähemmän lämpöä ja aikaahan hyvissä s...Lisää savua, vähemmän lämpöä ja aikaahan hyvissä savusilakoissa menee helpot kaksi tuntia.<br /><br />Onnittelut kuitenkin jos ekalla kerralla eivät kaikki haljenneet ja tippuneet alas.<br /><br />Itse savustan silakoita perinteisellä pari metriä korkealla pönttöuunilla(muurattu alaosa ja puinen yläosa, välissä viiden millin reikälevy). Lämmön ja savun tuo kuorittu harmaaleppäklapi. Lämpöä max 60 astetta alkuun, lopuksi hetki 80 astetta ja savustusaika yli kaksi tuntia.<br /><br />Terv, Rymättylän silakkapummi<br /><br />ps. Syyssilakat on kyl ehdottomia savustukseen, rasvaakin riittää.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-48371997962164969692016-04-05T06:46:52.130+03:002016-04-05T06:46:52.130+03:00Tuskin ammatikseen savustavat voivat luottaa pelkk...Tuskin ammatikseen savustavat voivat luottaa pelkkään tuuriin. Kyllä heillä kyseessä on ammattitaito, millä tuotteista saadaan tasalaatuisia. Toisin on tietysti meillä harrastajilla. Seppo Partanenhttps://www.blogger.com/profile/15843339898618334379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4434416891656012067.post-52123591814895784012016-04-05T00:01:41.747+03:002016-04-05T00:01:41.747+03:00savustuksessa ratkaisee joskus tuuri eikä taito :-...savustuksessa ratkaisee joskus tuuri eikä taito :-DJannen Kuvia ja Kuulumisiahttps://www.blogger.com/profile/02798061677641030425noreply@blogger.com