perjantai 13. joulukuuta 2013

Silakan tie, itäänpäin vie

Muutama päivä sitten kerroin pyytämämme silakan loppusijoituksesta. ( http://huovari.blogspot.fi/2013/12/kalakauppaa.html ) Eilen illalla kävin kurkkimassa pakastamon ovesta sisään. Saadaan vähän selvyyttä mitä siellä saaliille tapahtuu.

Kalan valastaanotto- ja lajitteluhallissa silakkapytyt kipataan lajittelijaan

Sortteeraus käynnissä

Sortteerauksen jälkeen silakat kipataan tuollaisiin vertikaali levypakastimiin. Alumiiniset levyt ovat yli kolmenkymmenen asteen pakkasessa ja kalat jäätyvät nopeasti vajaan 50 millin paksuiksi parikymmenkiloisiksi harkoiksi.

Tässä pakastamon pietarilaisen asiakkaan laaduntarkkailija tutkimassa pakasteesta sulatettuja silakoita. Toivottavasti kaupat syntyvät.
Naapurimaissamme silakoista ja kilohaileista valmistetaan mitä erilaisimpia tuotteita. Savustetut ja auringonkukkaöljyyn säilötyt sprotit ovat edelleen suosiossa ja hyviä ne ovatkin. Ainakin silloin kun säilykkeiden valmistamiseen on käytetty hyvää raaka-ainetta, vaikkapa Bärbelin ja Huovarin pyytämiä kaloja.
Tämän näköisiä sprottipurkkeja silakoistamme lopulta syntyy. ( kuva on kaapattu netistä) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti