perjantai 9. tammikuuta 2015

Alkuvuoden arvauskilpailun vastaukset ja onnittelut Jussille

Illan suussa saatiin lopulta toissapäiväisen arvauskilpailun saaliin punnitustieto Laupusista. Kalat on pakastettu ja pakastelavat punnittu. Oikeastaan meillä onkin nyt kaksi painoa. Kippari opiskeli nuorena miehenä kalahommia norjalaisessa kalatalouspistossa Vuoreijassa, eli Vardössä. Siellä opetettiin, että pelagisten kalojen pakastushävikki on 6-8 prosenttia. Siis,tuoreen kalan ja pakastetun kalan painot poikkeavat toisistaan hävikin verran.

Joissakin maissa kalastuksen valvonta edellyttää käytettävän kertoimia oikaisemaan saalistietoja, silloin kun punnitustieto on saatu pakastetusta kalasta. Meillä käytetään kuitenkin tuota ainoaa olemassa olevaa saaliin painotietoa mm kiintiöseurantaan lähetetyissä ilmoituksissa. Siinä on tietenkin se hyöty, että Suomen kiintiötä säästyy kaiken aikaa tuon pakastehävikin verran. No nyt kyllä lipsahti vähän kalastuspolitiikan puolelle.

Palataanpas varsinaisiin tuloksiin.

Pakastettua kalaa oli 69 680 kg
Niina oli arvannut painoksi 70 tonnia eli tosi lähelle. Niina onkin alan naisia ja kalastajan tytär.

Mikko taas oli veikannut 78 tonnia, eli jos käytämme laskennallista 8 prosentin pakastushävikkiä olisi tuoreen kalan paino ollut 75 740 kg. Mikko on myös alan miehiä.

Onnittelut voittajille, sovitaan niistä silakoista sitten kun joskus tavataan.

Säät ovat edelleen olleet meille suotuisia ja saaliitkin ihan kelvollisia, kuten alla olevista videonpätkistä voi arvuutella. Ne on kuvattu aamupäivällä.Tämän viimeisen videon myötä onnittelemme Jussia. Tänään saatiin tieto, että hän on läpäissyt Kotimaanliikenteen laivurikurssin. Se ei ole mikään huvivenekurssi, vaan ihan oikea kauppalaivaston pätevyyksiin liittyvä kurssi.  Linkki Trafin sivulle

ONNEA JUSSI, HIENO SUORITUS. Nyt aletaan laskemaan meripäiviä ja sitten, kun niitä on riittävästi, laittaa nuorimies pätevyyskirjahakemuksen postiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti