maanantai 2. syyskuuta 2013

Kotia kohti

Nyt tuli paussi telakkatyöhön. Lähden käymään kotona. Telakalle jää vielä vähän hommia mm potkuriakselin ja laakerin laittoa ja sen sellaista. Veteen ei paattia vielä saada. Samassa slipissä oleva troolari Scanökin on pahasti tiellä. Palaan sitten kun vesillelaskun aika koittaa.

Laitan tähän päivitykseen pari keväällä kuvaamani videonpätkää. Ensimmäisessä näytän miten paikallinen paritrooliporukka lähtee kalaan. Kaasukahvassa on ahtaasta satamasta ulos ajettaessa vain kaksi asentoa täysillä eteen ja täysillä taakse.



Saaristomerellä keväällä ja alkukesällä tehdyissä blogipäivityksissä meri näyttää idylliseltä, ja onkin sitä. Alla olevassa videopätkässä näette toisenlaisen meren. Tuulta on 17-18 m/s ja pakkasta muutama aste. Kalapaatit makaavat satamassa. Tällaisia tuulipäiviä voi olla Hanönlahdella liki viikonkin yhtäkyytiä. Se ei ole herkkua paatin miehistölle. Skånen rannikolla ei ole saaristoa suojana ja huonommalla merijalalla varustettu tulisi taatusti merisairaaksi satamassakin, sen verran se keikuttaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti