torstai 31. lokakuuta 2013

Ihmeellinen some

Olisko ollut toissa talvena Ruotsissa ollessani, kun aloin ihmettelemään toimittajien kirjoitusvirheitä nettilehdissä. Somessa tapahtui sitä tai tätä. Edes Isänmaan nimeä ei osattu kirjoittaa oikein. Suomi se on eikä some. No... on se myöhemmin selvinnyt mitä ja missä some on.

Huovarin somessakin tapahtuu. Tiistaina merelle lähdettäessä saatiin yksi somelainen mukaan. Nuori innokas mies halusi tutustua tarkemin kalastukseemme ja oli ottanut yhteyttä fb:n kautta.

Anatoli näyttää somelaiselle Jussille kalamiehen valaa. Siinähän kokonainen kala nielaistaan raakana ja kerralla. Useimmiten silakka, mutta Saaremaalla näköjään siika.
Kalaa saatiin eilen taas muutama tonni. Paremmin kuitenkin kuin tiistaina. Siis jatketaan kalastusta ja uskotaan parempaan tulevaisuuteen.
Huovarin kansimiehistö ja somelainen turisti valmiina aamun toimiin. Taustalla Bärbel laskee troolia.

Syksyinenkin meri voi näyttää kauniilta auringon noustessa. Troolia vedetään Perkalan aukolla.

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

silakanpyyntisesongin avaus

Ensimmäisen syysmyrskyn jälkeen lähdettiin eilen puoliltapäivinetsimääån silakoita. Lopulta trooli laskettiin Innamon pohjoispuolella.
Illalla kalat olivat aivan levällään. Saalista saatiin viiden tunnin vedon jälkeen vajaat kolme tonnia. Ei naurata yhtään.
Tässä Bärbel laskee troolia. Uusi yritys vähän toisilla vesillä menossa.