tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulun viettoon

Eilinen päivä askarreltiin vielä paatilla pienissä huoltotöissä. Aamuseitsemältä alotettiin ja iltaseitsemältä lopeteltiin. Melkein kaikki saatiin tehdyksi mitä pitikin.

Aikaisemmin olemme jo todenneet, että Jussista on kehittymässä täyttä vauhtia kokki, perämies, kalastaja ja nyt vielä konemieskin. Työskentely pienellä kalapaatilla edellyttää monenlaista osaamista. Siinä riittä haasteita nuorille moneen suuntaan. Jussi vaihtaa koneen etupään kiilahihnoja aamutuimaan.
Kippari on hilattu nosturilla maston valoja huoltamaan. Lumipyrykin on alkanut juuri sopivasti.
Voitiin lopulta jättää vanha rouva Huovari joulunpyhiksi lepoon Särkänsalmen suojaisaan pikku satamaan.


Alla olevan kuvan myötä Troolari Huovarin miehistö toivottaa kaikille blogimme seuraajille

Oikein Hyvää Joulua, God Jul!

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulunalus tunnelmia Saaristomereltä

Eilisessä päivityksessä hehkutettiin tulevaa joululomaa. Tänään oltiin kalassa viimeisen kerran ennen joulua. Varsin vaihtelevissa keleissä liikuttiin koko päivä. Aamulla lähdön aikaan lämmintä oli vajaa aste ja satoi räntää.

Apajille ajettiin Pyytin ja Korvenmaan saarten välistä ja silloin nähtiin tähtitaivastakin ennen auringonnousua.


Troolinvedon aikana tuuli alkoi yltyä ja lumikuuroja risteili meidän ympärillä. Yhtään ei kuitenkaan sattunut kohdalle.
Lumikuuro kulkee Kirppukarin aukolla
Tämän lähennäksi lumisateet eivät tulleet. Ollaan Kruununmaan aukolla ja Pähkinäisten päälle pyryttää. Etualalla olevan saaren nimi on Kuiva Kalsaari, Bärbelin ja meidän slangilla kuivat kalsarit
Vedettiin trooli Tammenkannon salmesta läpi. Se on kapea suntti Innamon ja Ison Tammenkannon välissä. Siitä kulkee laivaväylä jota kutsutaan Nord-Innamon väyläksi. Juuri, kun oltiin siinä kapeimmassa kohdassa kuultiin Neste Shippingin tankkeri Kiislan Orhisaareen sivuutusilmoitus Archipelago VTS kanavalla. Tankkeri oli menossa kohti Isokaria Nord-Innamon kautta. Kapeaan salmeen ei mahduta kaikki kunnolla samaan aikaan.  (M/T Kiisla) Ei auttanut muuta kuin vetää vetovaijerit lyhyiksi, paatit lähekkäin ja jättää tankkerille reilu kulkuväylä. Näin siitä sovittiin kaikki menemään hyvässä järjestyksessä


Kiislan jälkeen meidän olikin jo aika kokea pyydys ja lähteä kohti Laupusten laituria. Ilta ehti taas pimetä ja tuuli oli vastainen. Lyhyt Saaristomeren aallokko pesi paatin puhtaaksi joulunpyhiä varten.Illan päätteeksi vielä kalat maihin ja sen jälkeen kokka kohti Merimaskun Särkänsalmen kalasatamaa.

Huovari laupusissa. Kello on iltakuusi ja taivaalla tähtiä, eivät taida näkyä kuvassa. Hetken päästä satoi räntää.