perjantai 10. huhtikuuta 2015

Journalismia paatilta

Toimittajaopiskelija hyppäsi aamutuimaan paatin kyytiin. Turun ammatikorkeassa journalismia opiskelevan Iidaliisan takoituksena oli tehdä muutaman minuutin haastattelufilmi troolari Huovarin miehistöstä.
Journalistiopiskelijamme ei sentään ollut ihan tuntematon. Likka on kipparin keskimmäinen. Valloitti heti styyrhyttiin päästyään isän valtaistuimen. Minkäs sille mahtoi.
Rockallin kippari Kimmo valitteli aamulla troolia mereen potkiessaan kaunista tyyntä keliä: Aina, kun meillä on joku kuvaaja tai lehtimies tai kuka tahansa mukana kalaretkellä, on sää mitä parhain. Ei tällaisella säällä voi mitenkään saada oikeaa kuvaa meidän työstä. Tuulta pitää olla ja räntää kuuluu sataa vaakasuorassa suoraan silmiin. Ja pimeääkin saisi olla.

Valmiina kuvauksiin. Tapahttuko täällä jotain ja missä?
Nuoret ja älypuhelin. Ilman ei pärjää hetkeäkään.
Toivottavasti saamme joskus nähdä valmiin työn. Päästiin Jussin kanssa oikein filmille ja kyllä ainakin linnkki valmiiseen työhön jaetaan sitten joskus.

Turun AMK medianomit


tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hyvin alkoi tämä törni.

Oikeasti ei alkanut laisinkaan hyvin: Rikottiin trooli heti kättelyssä.Ja huomiseksi vielä kovia tuuliakin tiedossa. Toivotaan, ettei sentään sataisi. Koitetaan saada pyydys paikatuksi, ellei se ole oikein pahasti mennyt. Ensimmäinen veto tuolla troolilla remontin jälkeen ja heti mäsäksi. Niin vain voi joskus käydä.