tiistai 11. lokakuuta 2016

Vaihdettiin maisemaa

Viime viikon loppu meni tuulta pidellessä. Tehtiin siinä vähän töitäkin. Muutettiin vähän perän taavettia. Kokeillaan syksymmällä parivetoon vähän uutta viritystä, minkä toivotaan auttavan paattia kääntymään vähän paremmin.

Jossain vaiheessa satamaan johtava tie näytti tältä. Aallot on heittäneet soraa ja kiviä roppakaupalla kulkuväylälle.

Taavettia korotetaan

Stan poltti puikkoa pitkän tovin lauantaina.
Sunnuntaina nähtiin pieni tuulirako. Pohjoistuulta oli luvassa vain 10-13 sekuntimetriä. Lähdettiin kohti Bornholmin Tejniä. Ollaan totuttu tekemään pieniä huoltotöitä sielläkin. Aika kovin kyllä rullattiin koko kolmen ja puolen tunnin matka. Jussi taisi päästää aamupuuronkin mereen heti sen jälkeen, kun oltiin päästy Simrishamnin sataman suulta ulos. Perille tultua huomattiin keulassa olevien pakastimen ja jääkaapiin irronneen kiinnityksistään ja hakeutuneen keularuuman turkille. Säilyivät kuitenkin toimintakuntoisina, vaikkakin hieman kolhuisina.

Tejnissä olemme nyt katsastaneet sammuttimet ja pelastuslautan. Tänään vaihdettiin vielä uudet vetovaijerit ja täydennettiin sakkeli ja köysivarastoja. 

Vanhaa vaijeria kelataan Tejn Trawl & Net firman auton rummulle.

Vanha vaijeri menee kierrätykseen.
Pelastuslautta on katsastettu. Sitä nostetaan takaisin paikoilleen paatin hytin katolle.
Maisemaa vaihdettiin, mutta tuulesta emme ole vieläkään päässeet eroon. Idästä ja koilisesta puhaltaa edelleen ja näyttää siltä, että puhallusta jatkuu viikonlopulle saakka ainakin. Ei ole meidän kalailmaa vieläkään näkyvisssä.

Kahdenkymmenen metrin päässä meidän ahterin takana on pieni panimo. Tavoistamme poiketen nautimme hieman alkoholipitoisia juomia ja tutustuimme panimon uusiin tuotteisiin. Niin, täällä Tanskassahan olut ei oikeastaan ole edes alkoholijuoma. Sehän on limonaadiin verrattava nautintoaine.
Huovari on käynyt täällä Tejnissä säännöllisesti koko lyhyen historiansa ajan. Ikävä kyllä täytyy todeta, että kovin hiljaiseksi on tämäkin satama mennyt. Onneksi vielä palvelut ovat tallella.

Tejn-El Teknik Aps tarkisti ja katsasti meidän sammuttimet.

Bornholm Flådeservice ApS katsasti ja huolsi pelastuslautan.  

Tejn Trawl&Net toimitti vetovaijerit ja muut kalastuksessa tarvittavat tilpehöörit.
Firmalla on pyydysverstaan yhteydessä venetarvikemyymälä Butik Maritim.
Linkki Butik Maritim myymälään

Penyllan Bryggeri löytyy facebookista: Penyllan linkki 
Panimon olutravintola Beer Here sijaitsee neljän kilometrin päästä Allingessa, kunnan "pääkaupungissa".
Beer Here löytyy myös Facebookista

Ja kuten alla olevasta kohisevasta videopätkästä voi päätellä. Tuulta pidetään edelleenkin.