perjantai 21. marraskuuta 2014

Oppia ikä kaikki ja ensilumi

Mokkulaa ei olla vieläkään saatu, mutta Jussipa opetti kipparille miten nykyään toimitaan. Kyllästyi varmaan vahemman ukon putinaan: ei pelaa netti, ei näe sitä eikä tätä ja voi vietävä tuota operaattoria minkä teki, vaikka lupasivat ettei yhteys katkea jne jne. Yhteys pelaa nyt kännykän ja wifin avulla ihan mallikelpoisesti.Kaikkea sitä voi oppia, näköjään.

Kalastettiin eilinen päivä Airistolla ja yövyttiin Röölässä. Jatkettiin tänään ja löytyihän niitä silakoitakin lopulta.

Innamon länsipuolella, Råtgrundin linjataulussa on kesäisin kalasääksen pesä. Nyt näyttää siltä, että merikotkat suunnittelevat talon valtausta.
Jussi ahtaa silakoita. Täkkilasti alkaa olemaan valmis. Perämiesainesta, paattien lastaushan on perämiesten hommia.
Ensilumi paatilla

Tätähän se sitten on seuraavat kuukaudet. Pimeää ja kylmää.

torstai 20. marraskuuta 2014

Tietokatkos

Paatin tietokoneen yhteydet ulkomaailmaan meni poikki. Olen uusinut operaattorin sopimuksen ja saivat siinä yhteydessä myytyä uuden ja paremman mokkulan. Vannotin myyjää, että yhteyd ei saa katketa ennenkuin saan sen uuden llaitteen tänne paatille. Ei tietenkään minulle luvattiin. Vanha mokkula sammui tunti sitten ja uusi on maissa. Nyt jää blogin päivitykset vähemmälle. Palataan

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Satatuhatta klikkausta

Blogiamme on nyt klikattu satatuhatta (100 000) kertaa. Troolari Huovarin miehistön mielestä se on paljon ja olemme siitä ylpeitä.  Olemme myös kiitollisia seuraajillemme: Positiivinen palautteenne on tuntunut mukavalta ja on kannustanut meitä jatkamaan blogin päivityksiä.

Kippari kiipesi paatin hytin katolle ja kuvasi videolle panoraaman tämän saavutuksen muistoksi.


Nyt iltapäivä on jo pitkällä, troolia nostetaan. Ollaan Airistolla. Pistetään sadan tuhannen kunniaksi Aamu Airistolla soimaan.

Aamu Airistolla, Olavi Virta

Miestenpäivä

Troolari Huovarin metsuriseksuaalimiehistö lähettää miestenpäiväterveiset kaikille blogimme seuraajille, siis kaikille miehille ja etenkin kaikille ihanille naisille siellä maissa.Kaikki hyvin tänä aamuna. taustamusiikkia by Muddy Waters

P.S. Jussi on meistä se 21 vuotias!

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Syksyä Saaristossa

Eilinen päivä oli harmaa ja mieli musta. Aamulla nukuttiin vielä rokuliin. Kimmo ja Aivo Bärbelistä joutuivat herättelemään. Kuppi kuumaa kahvia ja menoksi. Uusi päivä syksyisessä saaristossa alkaa.

Kaunis ilma tänään: Mielikin virkistyy. Eihän sitä loputtomiin voi murehtia tulevia. Eletään tätä päivää.

Aamutaivas

Aurinko nousee meidän työmaalla. Kyllä nämä maisemat ja hetket ovat tämän ammatin suola.

Kongon AAL- laivasto sivuuttaa  Bärbelin Mustaluodon kohdilla.
Pari videonpätkää eiliseltä. Vedet kylmenevät ja saatiin ensimmäinen vedon jälkeen pinnassa kelluva troolinperä . Se tarkoitta sitä, että silakoitten ilmarakko ei ole tyhjentynyt vedon aikan ja siksi troolin perä kelluu pinnalla. Me sanotaan, että kala on vielä elävää.

Ensimmäisellä videolla Bärbel vetää troolia "sisään" ja me kurvataan Bärbelin viereen nostaaksemme kalat HuovariinToisessa pätkässä troolia tyhjennetään