perjantai 22. marraskuuta 2013

Ei ole paistinhailin voittanutta

Nyt on silakanpyynti päässyt jonkinlaiseen vauhtiin. Syyshaili (suomeksi silakka) on makeimmilaan ja sopivan rasvainen. Tänään päivällisruokana syötiin oikein voissa paistetut hailit. Parikymmentä hailia meni alta aikayksikön.

Terveelliset on ateriat Huovarin miehistöllä. Kalaa saa syödä vaikka joka päivä.Täällä ei tarvita kalanmaksaöljyjä eikä muita apteekin tuotteita. Ainakaan D vitamiinin puute ei meitä vaivaa, vaikka pimeä vuodenaika onkin menossa.

Terveisiä Tampereelle

Suomen Ammattikalastajaliiton hallitus pitää tänään kokoustaan Tampereella. Työlistalla on mm saaliskiintiöhin ja niiden hyödyntämiseen liittyviä asioita. Tehkää hyviä päätöksiä toivovat Bärbelin ja Huovarin miehistöt.

Pikkasen alkaa silakoita näkymään Saaristomerelläkin

torstai 21. marraskuuta 2013

Räntäsadetta ja haaste kalakauppiaille

Olemme odotelleet kelien kylmenemistä. Tänä aamuna saatiin siitä jo selviä merkkejä. Kalan tulokin on vähän parantunut. Eilen saatiin jo saalista täkkilastiksi asti. Toki siinä meni pari päivää.

än
Syksyn ensimmäinen räntäsade meidän kohdalla.  Valopilkut kuvassa ovat Velkuanmaan ja Palvan välinen lossi aamuliikenteessä.
Haaste
Nyt tulee haaste keskisuomalaisille kalakauppiaille. Sinne pitäisi saada silakoita.

Tämä haaste kertoo myös somen voimasta. Eilen Laupusiin ajoi Korpilahdelta saakka kaksi kovaa hirvimiestä silakoita hakemaan. Niiltä seuduilta ei kuulemma enää hopeakylkiä saa. Miehet pistivät toimeksi. FB:n kautta meihin yhteyttä, ja auton keula kohti Kustavia.

tiistai 19. marraskuuta 2013

25000

Miestenpäivälounas: Makaroonilaatikkoa ja ketsuppia

Herkullinen lounas ja tyytyväinen kokki.
Otsikon luku 25 000 tarkoittaa sitä, että Te Troolari Huovarin blogin seuraajat olette katsoneet blogiamme 25 000 kertaa sen jälkeen, kun toukokuussa aloimme kertomaan elämästämme täällä paatilla. Eihän tämä mitään muotiblogien rinnalla, mutta aika suurelta määrältä tuo meistä vaikuttaa. Toivottavasti olette tykänneet.

Miesten päivä

Huovarilla vietetään miestenpäivää. Miestenpäivä aamiainen koostui kaurapuurosta, tuoremehusta ja kahvista. Juhlapäivän kunniaksi kahvin kanssa  tarjoiltiin kaurakeksejä.

Meitähän on täällä paatilla oikein kaksi tosimiestä: Anatoli ja kippari. Todisteeksi tästä alla oleva kuva.

Ajatelkaa, että Kustavin Laupusistakin löytyy kalastajille noin viehkoja heiloja. Paikalla ei muuta ole kuin kälynen laituri ja pakastamo. Kipparin hymy on leveä.