perjantai 4. joulukuuta 2015

Parattula calling

Kalastettiin eilinen päivä. Olimme tilanneet optimistisin ajatuksin polttoainetäydennyksen Röölään täksi aamuksi. Ajateltiin, että jatkamme kalastusta täysin tankein. Matalapaineiden reitit pakottivat muuttamaan suunnitelmia. Tehtiin tänään vain lyhyt veto ja meinattiin ehtiä Laupusten rantaan ennen tuulen nousemista. Turha toivo, tuuli nousi jo puolilita päivin ihan kunnollisiin lukemiin ja suuntakin oli se ainoa mikä sopii suoraan Laupusten rantaan, eli suoraan etelästä, etelä-kaakosta. Ei toivoakaan päästä ehjänä laituriin.

Ilmatieteen laitoksen Rajakarin aseman tiedoista näkee, miten nopeasti myrsky nousi.
Videoklipistä voi katsella miltä noin 20 sekuntimetrin puuskatuuli näyttää Saaristomerellä. Aallot eivät ole korkeita, mutta kovia pärskimään ovat. Moni on kysellyt tuosta meidän styyrhytin pyöreästä venttiillistä.  Mikä se on? Samalla voi perehtyä pyörivän lasin toiminatperiaatteeseen.


Ajettiin Laupusten niemen toiselle puolelle Parattulan laituriin ja pidellään tuulta täällä. Vettä sataa kaatamalla. Ei viitsi edes lähteä katsomaan olisiko paikallinen kuppila/vierasvenesatama auki. Tuskin on joulukuussa myrskypäivänä.

Paatti Parattulan laiturissa. Vesi jo noussut melkein laitureille asti.
Syödään nyt sitten pyttipannua ja kuunnellaan "The Clash" biisiä London Calling. Sopivaa tuulisen sadepäivän musiikkia? Toivotaan tuulen pikaista kääntymistä lännen puolelle ja saisihan tuo moinatakin.


Kustavissa käydessä kannattaa pistäytyä Peterzénsin rannassa. Sieltä saa hyvää ruokaa ja veneilijöitä palvellaan kesäisin hyvin. Linkki Peterzénsin satamasivuille

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Juhlapäiviä tiedossa

Tuulta ja myrskyä on pidellyt. Sunnuntaina käytiin merellä ja niin ankeat oli näkymät, että jätettiin kalastamatta. Luvassa oli tuulta ja tuiskua, eikä sekään innostanut jatkamaan.

Paatti on kököttänyt Laupusten laiturissa. Välillä vesi kävi niin korkealla, että se löi laiturin yli ja sähkötkin olivat laiturilta poikki tuntikausia.
Loppuviikosta juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää. Nyt meillä kalastajilla on erityinen syy juhlimiseen: Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa 6.12.2015 ansioituneille Suomen kansalaisille, naantalilaiselle kalastaja Olavi Sahlstenille ja ja porilaiselle kalastaja Heikki Salokankaalle, Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin.

Eikä siinä kaikki, Suomen Ammattikalastajaliiton toimitusjohtaja Kim Jordas saa Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin.
Troolari Huovarin miehistö onnittelee ansioituneita kansalaisia!

Ja vielä lisää, sokerina pohjalla: Jussista taitaa tulla Troolari Huovarin uusi päällikkö.

Meidän Jussi on saanut Kotimaanliikenteen laivurin ja Kalastusaluksen kuljettajankirja A pätevyyskirjat. Tässä hän vielä odottelee troolin noston aloittamista täkkärinä.
Alla olevissa linkeissä voi tutustua Jussin uusiin pätevyyskirjoihin.
Kotimaanliikenteen laivuri
Kalastusaluksen kuljettajankirja A

Onnittelut Jussille!

Ja ostoskanavan tapaan vielä kaiken kukkuraksi saatiin kahdekasantoista tonnia silakoitakin päivän vedosta. Kyllä meidän kelpaa.