keskiviikko 5. elokuuta 2015

Sadekesä 2015

Sade keskeytti kolmannen päivän puhdetyöt. Antoi hyvän syyn lopetella hommat ja ottaa loppuviikko vapaata. Aloitetaan työt pehmeällä laskulla, niin ei stressi uhkaa heti alkuunsa. Kyllä täällä paatilla taas saa olla ihan riittävästi ennenkuin ollaan ensi vuoden juhannuksen tienoilla.

Ruosteita on hiottu paatin peltiosista. Ns. peräkontti on tehty teräksestä. Näin on saatu hyvä tila ahterin troolirummulle.
Hiomisen jälkeen ruostepaikat on fläkätty mönjällä, eli nykykielellä sanottuna primerilla. Mönjän päälle fläkätään vielä pintamaali ja lopuksi koko komeus telataan pintamaalilla.
Peräkontin ja kannen välinen sauma tuppasi vähän vuotamaan. Tiputti pahimmillaan kipparin punkkaan ja sekös harmitti. Nyt koko sauma on fiksattu vedenpitäväksi, toivon mukaan.
Muuttolinnut ovat matkalla Välimeren rannoille.
Cormos Trawlin Arne asiakaskäynnillä. Tässä lasketaan uuden parivetotroolin leikkausten muotoa.


maanantai 3. elokuuta 2015

Long time no see

Niin se vain aika menee eteenpäin. Nyt ollaa jo elokuussa ja on aika lopetella lomia. Säätiedotuskin on lupaillut pitkästä aikaa kesäkelejä. Sehän sopii meille. Maalaushommat ei oikein suju sadesäällä.

Tänään purettiin kalahollit ja Jussin urakkaan kuuluu hollilautojen maalaus.
Ollaan Rauman kalasatamassa ja tänne onkin rantautunut oikea luxusjahtilaivue. Mitähän kiinnostavaa Raumalla tapahtuu. Jahdit ovat Venäjän lipun alla.

Kerrankin Huovari on päässyt itseään hienompaan seuraan. Toivottavasti vanha rouva ei ylpisty.

Jahteja on neljä. Etualalla on merivartioston veneitä. Osa kalasatamasta on nykyisin merivartioiden käytössä.

Kaiken aikaa laitureilla pyörii väkeä jahteja ihmettelemässä. Tässä paikalliset hanhet ihailevat paatteja. Kumpihan on hienompi hanhien mielestä, punainen vai valkoinen?
Taisin kuulla oikean selityksen jahtiregatalle: Ne odottavat laivausta välimerelle. Ovat viettäneet kesän Itämerellä ja nyt niitä viedään rahtilaivan lastina lämpimille vesille.