keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Aallokko aallokko kutsuu

Eilen oli tuulista ja tänään on vieläkin tuulisempaa. Bornholmin pohjoiskärjen Hammerodden sääasemalla koilistuulen keskinopeus on 19 sekuntimetriä. Eiköhän täällä olla samoissa lukemissa.

Vettä lentää aallonmurtajan yli kaiken aikaa. Ulkona on kuin sataisi suolavettä. Ei siellä paljon liikettä näy. Köysiä on miehet käyneet rannassa makaaviin paatteihin lisäämässä. Meri alkaa  olemaan rauhaton täällä sataman puolellakin.

Laiturissa ollaan, silti on lasit suolaveden kyllästämät.
Puolenpäivän tietämissä laitureilla vielä saattoi kävellä pahemmin kastumatta. Silloin kuvasin pienen tunnelmavideon. Tuuli on yltynyt entisestään ja kastuminen olisi nyt varmaa. Parempi on keskittyä lukemiseen. Onneksi dekkareita on pivollinen mukana.Ja tähän loppuun kevennystä George Malmsténin tyyliin.


Päivitetään tätä vielä näin illalla. Ihan komiaa sanos Jussi ja veti sadevehkeet niskaan. On nyt tuolla jossakin..
tiistai 4. lokakuuta 2016

Koekäyttö

Lopultakin ollaan saatu koneremontti liki valmiiksi. Eilen Scania jo käynnistettiin. Pieniä polttoainevuotoja tilkittiin tänään. Annettiin masiinan käydä laiturissa oikein kunnolla.

Todiste tästä kauan odotetusta tapahtumasta näytetään oikein videolla.


Koeajolle ei lähdetty. Keli on vaihteeksi oikein kurja. Ei nyt sada sentään, mutta tuulta on reippaanpuoleisesti. Ja näyttää vähän siltä, että tuulia pitää koko viikon.

Tanskalainen viidenvuorokauden ennuste

Paikallinen kymmenen vuorokauden ennuste.
Pidetään siis tuulta. Otetaan siitäkin jotain hyötyä irti. Paatin valovirta on koostumus monesta vuosikerrasta. Konehuoneessa oli esimerkiksi paljon maadottamattomia johdotuksia. Pyydettiin sähkömiehet vaihtamaan johdotukset ajan tasalle.

Uusia johtoja vedetään. Vaaleatukkainen poika on ammattikoululainen. Sähköasentajia koulutetaan vanhemman asentajan ohjauksessa kolme päivää viikossa ja kaksi päivää ollaan koulussa. Siinä varmasti oppii miten työt kuuluu tehdä.

Tämä kuva on eiliseltä. Huomatkaa terveellinen iltapala ja juomaksi Kiviks Musterin vuoden sadon äppelmustia.
Aamulla jätettiin hyvästit Aurora B&B:n viihtyisille huoneille ja runsaalle aamiaiselle. Muutettiin kampeet paatille. Palaillaan pikkuhiljaa kohti tuttuja rutiineja. Näinhän se meneekin mukavasti. Pidetään tuulta. Huomenna pestään konehuone remonttimiesten jäljiltä puhtaaksi ja ainahan sitä pientä laittoa riittää.

Katsellaan merta välilllä tällaisesta vinkkelistä. Meri lyö tuossa paatin vieressä useita metrejä korkean aallonmurtajan yli.
sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Omenoita joka lähtöön

Sataa ja tuulee. Paatillakaan ei voi tehdä oikeastaan mitään moisessa kelissä. Meillä on Jussin kanssa käytössä vanha Volvo ja lähdettiin katsomaan Kivikin kylän omenataulua. Omenamarkkinat olivat jo edellisenä viikonloppuna. Ne jäivät näkemättä, mutta taulun kerrottiin olevan tallella, siis menoksi.

Linkki Kivikin omenamarkkinoille

Äppeltavlan oli tallella

Se on tosiaan tehty omenoista

Ja niitä on paljon
Omenoilla kerrotaan omenoiden sadonkorjuusta
Lisää omenoita
linkki Kivikin turistioppaaseen

Tätä Skånen kaakkoiskulmaa nimitetään muuten Österleniksi. Alueella on jopa oma lippunsa.

Österlen wikipediassa