lauantai 17. toukokuuta 2014

Blogin vuosipäivä

Kolme päivää sitten, keskiviikkona 14.5 tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun aloitimme kertomaan elämästämme täällä paatilla. Blogin päivittämisestä ei ole tullut mitään pakkopullaa, vaan siitä on kehittynyt hauska harrastus. Olemme saaneet kannustusta monilta lukijoilta ja se on antanut intoa ja voimaa jatkaa kirjoittamista. Viime vuoden puolella saimme aikaiseksi 126 päivitystä ja kuluvan vuoden aikana niitä on ilmestynyt jo 42. Menneen vuoden aikana blogia on luettu yli kuusikymmentätuhatta (63 000) kertaa eli keskimäärin 1200 kertaa viikossa. Onko se paljon vai vähän, siihen ei osata ottaa kantaa. On se kuitenkin niin paljon, että mielellään tätä päivittämistä jatkaa.


Tämän viikon aikana on saatu hyviä uutisia. Jungmanni Jaakko (on töissä maissa) saa valkolakin ja Jussin ura kalastajana ja merimiehenä on päässyt varsinaisesti alkuun. Jokin aika sitten hän vietti viikon Rauman merenkulkuoppilaitoksen Basic Training kurssilla. Kippari opetti vähän lisää paatin käsittelyä ja nyt meillä on oikea pätevyyskirjamerimies ruorissa.

Jussi esittelee kansimiehen kirjaansa
Meidän pyytämillä silakoilla on edelleenkin menekkivaikeuksia. Nyt on tehty kokonaan uusi markkinaviritys ja viikon aikana nähdään miten äijien käy.
tiistai 13. toukokuuta 2014

Raumalainen turisti

Taas on jouduttu makaamaan maissa. Nyt ei ole markkinavoimat meidän puolella, vai olemmeko pelanneet korttimme väärin ja kädessä nököttää musta pekka. No, olihan se hyvä saada viettää äitienpäivän viikonloppua kotona.

Viime viikolla silakoitten joukkoon oli eksynyt jokunen ahven ja niistähän saatiin mainiot viikonloppuateriat. Ahven on niin hieno kala, että sitä saisi tulla trooliin useamminkin.

Ahvenfileet on laitettu rullalle katkarapujen, papujen ja mustajuuren kanssa. Akvaviitilla ja kuminalla maustettu kastikse kruunaa aterian. Tässä ei meidän perheen miesväen taidot riittäneet muuhun kuin ahventen fileointiin.

Kipparin savustamo ei ole kovin professionaali

Vaikkei savu-uuni olekaan kummoinen, niin kyllä sillä ahvenet saa savustetuksi.
Onneksi kuitenkin löydettiin tällekin viikolle pieni markkinarako ja päästiin vähän kalaonnea kokeilemaan. Saatiin turistikin mukaan paatille. Jussin kalakaveri halusi tulla katsomaan miltä keväinen Saaristomeri ja meidän touhut oikein näyttää. Jarno harjoitaa rysä- ja  verkkokalastusta sivuammattinaan, vai liekö työ maissa se sivuelinkeino. Hänen kalastustaan voi seurata Facebookista nimellä Pullan Kala

Raumlaiset nuoret leijonat. Katseet on suunnattu tulevaisuuteen.