keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Maailman merien päivä

Tänään vietetään YK:n julistamaa mailman merien päivää.

Aamu Airistolla
 Meri antaa elannon monille, myös meille kalastajille.

Päivän kunniaksi troolarit Huovari ja Rockall lähettävät videotervehdyksen  Airiston aamuliikenteestä.YK Liiton sivulla voi tutustua päivän aiheeseen

Linkkejä laivoijen tietoihin:

Amorella

Deutscland

Finnclipper

Finneagle

Silja Galaxytiistai 7. kesäkuuta 2016

Aina ei mene niikuin Strömsössä

Edellisen viikon kalastus päätettiin troolitalkoisiin. Onnistuttiin rikkomaan trooli niin pahasti, että se piti lähettää valmistajallle Comos Trawlille Tanskaan. Ollaankin onnistuttu pitämmän pyydykset ehjinä koko talven ja kevään ajan. Paradoksaalista lienee se, että saatiin trooli rikki pintavedolla. Sellaista sattuu. Ei voi mitään ja tuollaiset vahingot vain kuuluvat tähän ammattiin. Harmitti kuitenkin sen verran, että jäi kuvat talkoista ottamatta.

Linkki Cosmos Trawlin sivuille

Vaihdettiin pyydys ja lähdettiin kalaan sunnuntain-maanantain vastaiseksi yöksi. Saalis jäi todella laihaksi. Vietiin kalat Laupusiin ja jatkettiin samantien Selkämerelle. Ei kyllä onnistuttu sielläkään. Alkaako sesongin loppu häämöttämään jo näin aikaisin.

Avomerellä kävi sen verran maininkia, että Rokkialli joutui nostamaan kalat ruumaansa.
Huovarin kippari seuraa myhäillen kaverin troolin nostoa. Aamuaurinko lämmittä, mutta talviturkkia tarvitaan vielä.
Rockall höyryää kohti satamaa.
Kotimatkalla kuultiin lohdullisia uutisia: Silakkaa oli uinut Iniön aukolle, missä troolarit Falken, Sipi, Koster ja Stella kalastavat. Nyt toivotaan parvien jatkavan matkaa sisemmälle Saaristoon. Saataisiin vielä lomarahat kalastetuksi.
Falken ja Sipi vetävät paritroolia Iniön aukolla.
Kuvakaappauksessa näkyväy itäisimpänä SIPI ja FALKEN. sitten HUOVARI ja ROCKALL. Läntisin paatti on Selkämereltä kotisatamaansa Nauvon Käldingeen höyryävä troolari TRION
Ja loppuun jo perinteiseksi muodostunut video.