keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Juhannus tulee, sadevehkeet esiin.

Me Troolari Huovarin miehistö, Jussi ja Seppo, toivotamme kaikille blogimme seuraajille oikein rauhallista, tai kuka sen mitenkin ottaa, Juhannusta. Pysykää kuivina. Palaamme taas apajille pyhien jälkeen.

Joutsenpoikue viettää juhannuksen Laupusissa meidän paattia vahtien.

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Nauvo Käldinge

Pidettiin vapaata viikonloppuna. Nyt jatketaan yökypeleitten hommia ja kalastetaan öisin. Yksi kalakauppias tuumasi päivällä soittaessaan, että tehdäänkös sitä nyt pimeää rahaa. Ei tehdä, mutta hämärähommia kuitenkin, kun ei kesällä merellä tule pimeää laisinkaan.

Vietiinkin saalis tällä kertaan Nauvon kalasatamaan Käldingeen. Pohjoisen Saaristomeren pakastamoilla tuppaa olemaan ruuhkaa. Rysäkalastuksen sesonki on kuumimmilaan. Nauvossa on rauhallisempaa ja tasoitettiin vähän pakastamoiden paineita.

Huovari Käldingen satamassa. Miehistö on juuri herännyt päiväunilta.

Troolari TRION kotisatamassaan
TRION ja HUOVARI kesäpäivän auringossa
Jatketaan vielä pari vuorokautta ja sen jälkeen lähdetään juhannuksen viettoon. Mikäli kelit pysyvät lomailijoitten kannalta epämieluisina, eli kylminä ja tuulisina, jatkamme kalastusta juhannuksen jälkeen siihen saakka kunnes helteet tulevat. Tai kalantulo loppuu, niinkuin yleensä lopulta kesällä käy.

Aurinko on juuri nousemassa Turun suunnalta. Ollaan Airismaan itäpuolella.

Kokka kohti uutta päivää