torstai 19. marraskuuta 2015

Miestenpäivää

Troolari Huovarin suuren suuri miehistö toivottaa kaikille kansalaisille rauhallista miestenpäivän iltaa:

Miestenpäivän juhlinnan tavoitteena on kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, sukupuolten välisten suhteiden parantamiseen, sukupuolten tasa-arvon edistämiseen ja myönteisten miesroolimallien korostamiseen vastapainoksi tiedotusvälineiden tarjoamille usein kielteisille mieskuville, jotka saattavat lannistaa poikia ja miehiä tuottamasta positiivista panosta läheisiin ja yhteiskuntaan

Miestenmallia kalapaatilta

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Leppoisia Saariston syyspäiviä

Vietetään leppoisia syyspäiviä säiden puolesta. Ei paljon ole töistäkään haittaa, sillä kalat on menneet meiltä piiloon.

Että, siihen se leppoisuus sitten päättyykin. Minkäs teet, ei auta muu kuin yrittää. Maissa makaamalla ei ainakaan kaloja löydy.

Troolari Falkenin kippari Tomi tuumasi tänään iltapäivällä maihin ajaessaan, että onneksi on edes kaunis sää. Kommentista voi vissiin päätellä, että ei taida Iniön aukonkaan saaliit niin kovin kehuttavia ole.

Merimaisemaa "Perkalan suoralta": lounaassa Limskär ja Timskär
Katsellaan maisemia ja kuunnellaan dieselin jyrinää. Vaihdetaan kuulumisia radiopuhelimella, juodaan kahvia ja syödäänkin välillä. Siinä se päivä menee. Ajankuluksi käytetään kännykkää vaikka videoiden tekemiseen.


Video on kuvattu Kirppukarin aukolla. Paatit on menossa kohti kaakkoa. Tausalla näkyy mm Pähkinäisten saarta ja Kirppukaria.

tiistai 17. marraskuuta 2015

Laskusuhdanne jatkuu

Maailmalta kuuluu karmaisevia uutisia. Lentokoneita räjäytellään ja viattomia ihmisiä murhataan keskellä suurkaupunkeja. Sanattomaksi vie ja aika tavalla turhilta tuntuvat nämä meidän pikku murheet.

Silakat piileskelevät edelleen, vaikka pientä, pientä merkkiä saaliiden paranemisesta on jo ilmassa, tai oikeammin vedessä. Kahden päivän, yhteensä noin kahdentoista tunnin, vedon jälkeen saatiin paatin ruumaan viitisentoista tonnia silakoita. Ei yhtään kilohailia, mutta yksi pulska turska potki siellä silakoiden joukossa. Ei muistu yht´äkkiä mielleen milloin täältä turskia olisi saaliiksi saatu. Onkohan sillä kuuluisalla suolapulssilla osansa turskan löytymiseen näiltä vesiltä.

Turska Gadus Morhua
Kymmenisen päivää sitten ihmettelimme suuria kilohailisaaliita ja pelkäsimme troolikalastuksen loppumista tykkänään kilohailikiintiön loppumisen vuoksi. Kalastusviranomaiset toimivat ripeästi ja kielsivät kalastuksen niiltä alueilta mistä suurimmat kilohailisaaliit oli pyydetty ja ainakin vielä silakan kalastus voi jatkua.

Eilisen illan saalistilastoa Maa-ja metsätalousministeriön sivulla. Parisataa tonnia kilohailia on vielä jäljellä. Kuinkahan loppuvuodesta oikein käy?
Linkki ministeriön kiintiöseurantaan

Ja tänne loppuun vielä videopätkä luu hampaissa kohti Laupusta höyryävästä Rokkiallista. Maa kiertää radallaan ja pikkuiset troolarit reiteillään.


Niin ja pitäähän silakoistakin olla todiste. On ainakin syömäkalat saatu.