perjantai 13. toukokuuta 2016

Pitkästä aikaa. Kuulumisia mailta ja meriltä.

Anteeksi nyt, edellisestä päivityksestä on luvattoman pitkä aika. Siihen on syynsä. Paatin iäkkäämpi kippari, siis hän joka tätä blogia kirjoittaa, kävi lomamatkalla sisämaassa. Oikein kunnolla sisämaassa Reimsin kaupungin lähitienoilla Ranskanmaalla. Kaloja sekä mereneläviähän sieltäkin piti etsiä.

Reimsin kauppahalli. Sen ikkunoiden lasi on kellertävää, mikä saa valon sisällä poikkeuksellisen hienoksi.
Ollaan sisämaassa, mutta merenelävillä on hallissa monta myyjää.
Tonnikalaa
Äyriäisiä
Kaikenlaisia eväkkäitä
Samalla reissulla tuli tutustuttua ranskalaiseen maanviljelykseen. Tässä näkymä erään munkki Dom Perignonin kotikylän Hautvillersin viljelyksiin. Hiirenkorvalla olivat pensaat vielä viime viikolla.
Reimsin kauppahalli on restauroitu hiljattain. Video kertoo siitä.


 Linkki Hautvillersin matkailusivuille.


Jussi ja Jokke ovat pitäneet paatin pinnalla ja firman talouden kurissa kipparin kuljeksimisen aikana. Kalantulo on kuitenkin ollut niukkaa. Troolin vetoaikoja on jouduttu pidentämään, mistä johtuen on siirrytty rehukalan pyyntiin. Aikaisemminkin tässä äitienpäivän tienoilla saaliit on olleet heikkoja. Sitten ne ovat taas kesää kohti mentäessä parantuneet. Toivottavasti niin käy nytkin.

Viime viikon kelit olivat hienoja. Jussin ottamassa kuvassa Finnwave sivuuttaa tyynessä Rokkiallia.
Finnlinesin tietoja Finnwave aluksesta

Toukokuu, lämmintä ja perjantain ilta. Veneilykausi on alkanut ja sen huomaa.

Ollaan Seilin ja Päiväluodon pohjoispuolella. Tukassa näkyvät "toukat" ovat purjeveneiden kuuden minuutin pituisia kaikuja.
Blogimme on nyt pysynyt hengissä kolme vuotta. Ensimmäinen postaus tehtiin toukokuun yhdentenätoista 2013. Kiitos siitä kuluu kaikille meitä seuranneille.