keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Työtä vuorotta

Edellisissä postauksissa olemme valitelleet pienentyneitä saaliita. Oltiin muutama päivä jopa kotinurkissa odottelemassa uusien parvien uimista saaristooon. Täällä majailleet parvet ovat nyt uineet kutemaan matalikoille. Vesi on lämmennyt sopivasti ja rysäkalastajien pyydykset täyttyvät hurjaa vauhtia. Meidän selkävesillä sijaitsevat troolausapajat ovat edelleenkin melkoisen tyhjiä.

Jos kalaa aikoo saada niin pyytää pitää. Ollaan siis pidennetty troolinvetoaikoja. Pyydystä on hinattu kymmenisen tuntia kerralla pari kertaa vuorokaudessa. Välillä käydään maissa lossaamassa ja taas mennään.

Pitkät päivät ja valoisat yöt, mikäs täällä on kurvaillessa. Maisemiakin ehtii katselamaan oikein kunnolla ja seuraamaan muuta liikennettä.

Troolari SIPI on menossa kalaan Iniön aukolle.
Havupuut kukkivat ja siitepölyä löytyy kaikkialta. Syököhän kalat tuota?
Aurinko on laskenut Perkalan taakse.
Eilen pyörittiin pitkästä aikaa Rymättylän ja Nauvon vesillä koko päivä. Laivoja bongattiin Youtubevideoon. Tuli opeteltua tekstitysten tekoa samalla. Ei noista teksteistä ihan tasaista jälkeä vielä, mutta ainahan voi parantaa.


Tämä klippi unohtui lisätä ylläolevaan videoon. Laitetaan tänne prään jälkitoimituksena. M/S FINNPULP on juuri sivuuttanut Rönngrundin ja kurvaa kohti Turkua.
sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Uusi yritys

Viikko sitten maanantaina lähdettiin kalaan. Kävi niin, että illan aikana kaikuluotaimiin ei ilmestynyt minkäänlaisia kalaparvien kuvia. Ajettiin paatit maihin ja lähdettiin kevätaskareisiin kotiin.

Tänä aamuna kuuden maissa lähdettiin taas kokeilemaan. Näyttää pikkuisen paremmalta, mutta aika laihaksi taitaa tämänkin päivän saalis jäädä.
Muutama hassu täplä näkyvissä. Ei auta muu, kuin pidentää troolinvetoaikaa. Riittääkö kymmenen tuntia? Se tiedetään illalla.
Aika mukavan kesäinen keli meillä kyllä on. Aurinko lämmittää ja vesikin on lämmennyt Seilin odaksen mukaan jo lähelle kymmentä astetta.

Seilin Odaksen mukaan meriveteen alkaa muodostumaan lämpimän veden harppauskerrosta.
Linkki odaspoijun sivuille

Tänään nähtiin merivartiolaivojen uutta mallia ihan lähietäisyydeltä. TURVA ohitti meidät Kirppukarin aukolla. Komea paatti merkkareilla.


Alla pari linkkiä TURVAn tietoihin
Turva Merivartiolaitoksen sivuilla
Turva englanninkielisessä wikipediassa

Palaamme illalla tänne someen ja kerromme, kuinka äijien kalastuksen kävi tauon jälkeen.

Kellon on nyt 19.05 ja ajellaan kohti rantaa. Aamupäivällä lupasimme kertoa kuinka kävi: Ei ollut häävi päivä. Suunnilleen kaksitoista tonnia. Huonomminkin olisi voinut tietysti käydä. Huomenna uudestaan.