lauantai 18. kesäkuuta 2016

Kesäyöt osa 2.

Edellisessä postauksessa ihailtiin kauniita valoisia kesäöitä. Kunnon matalapaineet toivat Saaristomerelle toisenlaiset kelit. Vaihtelu virkistää ja kesäsade kastelee. Onneksi ollaan vältytty pahemmilta ukkosmyrskyiltä. Eikä tuota sadettakaan olla niin kauheasti saatu.

Tämän näköistä tällä kertaa ja aamu on jo pitkällä.
Tänään aamulla maihin ajettaessa kohtasimme sumussa purjevenearmaadan. Menossa oli Turun pursiseuran Pyytinkari kilpailu. Aika märässä kelissä olivat kisan vetäneet.

Meillä myötätuuli, heillä vastainen, purjehtijoiden onneksi sade on lakannut.

Siistiä luovimista tutkan kuvaruudulla.
Videoklipissä näemme kilpapurren luovimassa Laupusten suoraa.


Linkki Turun Pursiseuran kilpailusivuille. Sieltä varmaa löytyy kisan voittajat myöhemmin tänään.
Pyytinkari 2016

Laupusten rannassa olivat toisenlaiset purjehtijat liikkeellä

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kesäyöt

Maissa vietetyn viikonlopun jälkeen palattiin taas maanataina apajille. Ollaan kalastettu pari vuorokautta sekä yöllä, että päivällä. Sesongin loppu häämöttää ja täytyisi ne lomarahat saada tienatuksi ja paatin vuosihuoltokin on taas edessä.

Saaliit ovat onneksi parantuneet. Se kannustaa viettämään kesäpäiviä ja kesäöitä työn merkeissä. Ja kyllähän tyynissä valoisissa kesäöissä on jotakin maagista. Voi reilusti sanoa, että tällaiset kesäyöt ovat tämän ammatin suola.

Alla muutama kuva viimeyöltä.

Aurinko laskee ilta ydeltätoista

Puolen yön jälkeenkin on vielä valoisaa. Hämrän hetki kestää vajaat kolme tuntia.

Voiko kesäyö tästä enää paremmaksi muutttua?

Alla olevalle videolle on tallennettu viimeöisen kalastuksen tunnelmia. Trooli laskettiin illansuussa Kruunumaan vesillä ja kalastus lopetettiin auringon nousun aikoihin Knuvörenin pohjoispuolelle.