lauantai 6. syyskuuta 2014

Snobblinjen är färdig

Paatin ulkonäkö alkaa olemaan valmis. Pohja muuttuu vielä lähipäivinä mustaksi. Jussin mielestä tuo pronssinvärinen olisi kyllä aika komea. Tänään viimeisteltiin vesilinja ja pohja sai viimeiset epoksikerroksensa. Nyt kaikki pintakerrokset saavat kovettua rauhassa huomisen yli.
Valmista tulee pikkuhiljaa

Sound Supporterin pohjaan maalattiin antifoulingin tänään. Yksi potkuri vielä puuttuu ja sen jälkeen se pääsee taas töihin.

perjantai 5. syyskuuta 2014

Maalia, maalia, yrittäjän päivän viettoa telakassa

Tänään Suomessa vietetään yrittäjän päivää. Täällä Simrishamnissa yritetään. Siis yritetään saada paattia vesille. Tänään on yritetty maalata niin vietävästi. Maalaaminen on palkitsevaa, niikuin yrittäminenkin on: Työn tulos on heti näkyvissä, välillä voi olla tyytyväinen oman työnsä jälkeen ja välillä ei.

Mats-Olle vetää teippiä vesilinjan kohdalle.
Per mallaa keularautaa ja Jussi rullaa epoksia vesilinjan alle.
Maalarimestari ruiskuttaa väriä pohjaan.
Kippari on kerrankin päässyt korkeaan asemaan.
Epoksia on pohjassa ja vesilinjan yläpuolikin on saanut uutta väriä. Huomenna jatketaan.

Huovarin pohjakaiset, tai harjakaiset

Noin viikko sitten saimme paatin pohjan kuidutetuksi. Kippari lupasi pitää harjakaiset, tai pohjakaiset, Hotelli Svean (linkki:  Hotell Svea ) ravintolassa. Kuuden ruokalajin illallisesta oli puhetta ja keittiömestarin kanssa sellainen rakennettiin. Tänään sitten päästiin porukalla Svean valkoisella liinalla katetun pöydän ääreen nauttimaan työmme tuloksista.

 
Huovarin pohjakaismenu
-------

Kvällens Meny 
4 september
Troolari Huovari / Hotel Svea Simrishamn

Skagen Toast toppad med stenbitsrom
Vin: Mc Pherson, Chardonnay

Rödbetsoppa med Chèvre toast
Vin: Glen Carlou Cabernet Sauvignon

Hälleflundra med skirat smör, färsk pepparot samt stuvad fänkol
Vin: Mc Pherson, Chardonnay

Citronsorbet à la Margarita
Vin: Muscat Beaumes De Venise 

Tournedos med smörstekta kantareller och primörer
Vin: Campoalto Valpociella Ripasso

Tre sorts chokladdessert
Vin: Tommasi Recioto della Valpociella

--------

Iloinen pöytäseurue: Per, Jussi, Seppo ja Mats-Olle


Skagen Toast toppad med stenbitsrom
Tässä vaiheessa illallista ollaan Citronsorbet á la Margaritassa.
Ruoka ja juomat olivat  erinomaisia. Pienen seurueemme tunnelma oli mitä leppoisin. Niin, ja eihän sieltä malttanut ilman sitä yhtä viskiäkään kämpille lähteä.

Kiitos Jussi, Mats-Olle ja Per! Työ työ telakassa on ollut välillä raskasta, mutta Teidän kanssa sitä on ollut kevyttä tehdä.keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Maalari maalaa ja- mitenkäs se menikään?

Päivän sää meinasi tehdä meille tepposet. Oikein kaunista oli luvassa ja sitä lopulta iltapäivällä saatiinkin. Eletään jo kuitenkin syyskuuta ja tyyni yö oli saanut kosteuden tiivistymään kaikille pinnoille. Ilmankosteus oli aamulla yli 90 prosenttia.ja eilinen pinnoitustyömmekin oli tiivistyneestä vedestä aivan märkä. Onneksi se sentään oli ehtinyt kovettumaan ennnen yökastetta. Vähän ennen puoltapäivää mereltä vyöryi vielä sumua rannikolle. Meidän pinnoitustyöt meinasivat jäädä tekemättä. Onneksi kuitenkin auringon lämpö lopulta voitti ja kuivatti paikat. Niin saatiin viimeinen topcoat muovikerros vedetyksi pohjaan. Maalarit saavat nyt jatkaa ruiskuineen.

Jussi viimeistelee läpivientien reunoja topcoatilla
Keulaan laitetaan vielä 10 millin haponkestävästä teräksestä kölirauta. Kestää paremmin pienet kolhut ja jäät.
"SOUND SUPPORTER" on huollossa.
Maalari on joutunut pesuhommiin. Hymy on silti herkässä.
Kura ja maalintähteet roiskuu. Paineen saa tarvittaessa säädetyksi niin kovaksi, että kaiken maalinkin saa puhalletuksi vedellä pois. Hiekkapuhallusta ei silloin tarvita.

tiistai 2. syyskuuta 2014

Nyt sai villahousut kyytiä

Ensimmäinen pintamuovikerros on nyt vedetty paatin pohjaan. Kuituhommat on siis ohi. Tästähän seuraa tietenkin se, että kuituvillapöksyt joutaa romukoppaan.

Kovin jäykäksi ja karvaisiksi menivät nuo haalarit. Aamuisin oli oikein piinallista vetää niitä jalkaan. Pistelivät mokomat.
Huomenna telataan toinen kerros muovia ja sen jälkeen poistetaan sääsuojat. Pintamuovin päälle pohjan vedenalaiseen osaan ruiskutetaan kova epoksimaali, sen päälle tartuntamaali ja lopuksi vielä varsinainen pohjamaali, eli myrkky, mikä pitää kasvuston kurissa.

Eihän tuo valkoinen pohjakaan hullumpi olisi. Mustaa myrkkymaalia ollaan kuitenkin ajateltu.
Vielä pitää tuota mäkeä kiivetä. Eiköhän tuo jo kohta lopu ja päästään vesille.
Paikallisilla kalastajilla on pohjien pesut ja maalaukset myös menossa. Tässä vuorossa "STAR" SIN 26.