torstai 13. huhtikuuta 2017

Pääsiäisviikko

Eilisiltana Jussi laittoi pestit kiinni Tuomaraisten satamassa. Rockall ajoi Merimaskuun. Porukat lähtivät ilmeisen tyytyväisinä pyhien viettoon.

Allo olevien Jussin ottamien kuvien myötä Troolari Huovari toivottaa iloista pääsiäistä kaikille blogimme seuraajille.


Rockall tyynellä harmaalla merellä

Harmautta, sumua ja sadetta on riittänyt

Ja silakoitakin on löytynyt
Paatti on töijätty Tuomaraisten kaijaan. Lossausta aloitellaan.

Saalis on menossa lajiteltavaksi ja on sen vuoksi pakattu 500 kilon astioihin. Rehukalat menisivät suoraan säiliöautoon.
Paattien pyhät päättyvät maanantaina. Kalatehdas tarvitsee raaka-ainetta tietenkin jo ensimmäisenä arkiaamuna.sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kevätkalastus on viimein päässyt vauhtiin

Huovarin ja Rokkiallin miehistöt painavat pitkää päivää saaristossa. Lopultakin saalista on alkanut löytymään. Huovarilla miehistönä ovat Jussi ja Jokke. Siinä varmaan yksi syy hyviin saaliisiin. Paatin vanhempi kippari on ymmärtänyt pysyä maissa ja poissa jaloista.

Kimmon ottamassa kuvassa Huovari on matkalla satamaan. Paatin asennosta voi päätellä, että kelpo saalis on taas kyydissä.

Säät ovat olleet enimmäkseen  tällaisia harmaita. Kauniit lämpimät kevätpäivät antavat odottaa.
Muutamana edellisenä vuotena maaliskuu on ollut sesongin paras kuukausi. Nyt se oli totaalinen fiasko. Ei auta kuin toivoa, että jäljellä oleva sesonki paikkaisi edes jollain tavalla helmi- ja maaliskuun seisokin menetyksiä.

Useaan otteeseen olemme täällä blogissa todenneet, että edelleenkin kalaa pyydetään, sitä ei noin vain oteta merestä. Luonnonvaraelinkeinon luonteeseen kuuluvat suuret vaihtelut ja niiden kanssa täytyy vain pärjätä.

Ja taas on Jussin kuvassa täkkilasti matkalla maihin. Tällä kertaa päämäärän on Tuomaraisten satama Taivassalossa.

Jokke lossaa paattia iltahämärissä. 

Mukavahan täältä kirjoitupöydän takaa on tällaisia puntarin näyttöjä lukea. Hyvää työtä teette siellä merellä.