Jussi raataa merellä ja vanhempi kippari huinii maailmalla. Molemmat taitavat olla tyytyväisiä. Jussi saa arvokasta kokemusta vastaamalla kalastuksesta kokonaan itse. Ei ole ketään olkapään takana neuvomassa. Pienenkin aluksen päällikön vastuu on suuri ja kaikki tarvittavat päätökset on tehtävä merellä itsenäisesti. Tämän elinkeinon taidot opitaan työtä tekemällä. Pelkillä teoriatiedoilla ei pitkälle pötkitä.
|
Paatilla kaikki hyvin: Jussin lähettämä kuva rokkiallista tyynen harmaalta mereltä. |
Helsingissä on parhaillaan menneillään kala-alan järjestöjen "KALAVIIKKO" nimellä kulkevan tapahtuma. Tänään Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö
Kari Aihinen avasi rautaista asiantuntemustaan kalaruokien valmistamisesta kauppakeskus Kampin keskusaukiolla. Troolari Huovarin kippari Seppo kävi hetken jutustelemassa Karin kanssa kalastajan ammatista ja kalan matkasta paatilta ravintolan keittiöön ja kaupan kalatiskille.
|
Silloin, kun asialla on kaksi intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, yhteinen kieli ja jutun aiheet syntyvät luonnostaan. Kari Aihinen ja Seppo Kampissa. (kuva M.Remes) |
Linkki Kauppakeskus Kampin nettisivuille
Kari Aihinen on vielä huomennakin kalojen kanssa liikkeellä.
Linkki Kari Aihisen isännöimän tapahtuman aikatauluihin.
Kari heitti kipparille kovan haasteen: Miten saat käsinperattua silakkaa toimitetuksi Savoyn keittiöön. Käsinperattu silakka on varsinainen perinneherkku ja hänenlaisensa keittiöpäällikön on pakko pystyä tarjoamaan sitä vaativille laatutietoisille asiakkaille.
Haaste on otettu vastaan. Nyt ei taida pelkät omat konstit riittää, vaan täytyy pyytää helsinkiläisiä kalatukkukaupan kavereita avuksi.
Linkki Ravintola Savoyn kotisivulle