perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kalatuotteiden markkinointia pääkaupungissa

Jussi raataa merellä ja vanhempi kippari huinii maailmalla. Molemmat taitavat olla tyytyväisiä. Jussi saa arvokasta kokemusta vastaamalla kalastuksesta kokonaan itse. Ei ole ketään olkapään takana neuvomassa. Pienenkin aluksen päällikön vastuu on suuri ja kaikki tarvittavat päätökset on tehtävä merellä itsenäisesti. Tämän elinkeinon taidot opitaan työtä tekemällä. Pelkillä teoriatiedoilla ei pitkälle pötkitä.

Paatilla kaikki hyvin: Jussin lähettämä kuva rokkiallista tyynen harmaalta mereltä.
Helsingissä on parhaillaan menneillään kala-alan järjestöjen  "KALAVIIKKO" nimellä kulkevan tapahtuma. Tänään Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen avasi rautaista asiantuntemustaan kalaruokien valmistamisesta kauppakeskus Kampin keskusaukiolla. Troolari Huovarin kippari Seppo kävi hetken jutustelemassa Karin kanssa kalastajan ammatista ja kalan matkasta paatilta ravintolan keittiöön ja kaupan kalatiskille.

Silloin, kun asialla on kaksi intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, yhteinen kieli ja jutun aiheet syntyvät luonnostaan. Kari Aihinen ja Seppo Kampissa. (kuva M.Remes)
Linkki Kauppakeskus Kampin nettisivuille

Kari Aihinen on vielä huomennakin kalojen kanssa liikkeellä.

Linkki Kari Aihisen isännöimän tapahtuman aikatauluihin.

Kari heitti kipparille kovan haasteen: Miten saat käsinperattua silakkaa toimitetuksi Savoyn keittiöön. Käsinperattu silakka on varsinainen perinneherkku ja hänenlaisensa keittiöpäällikön on pakko pystyä tarjoamaan sitä vaativille laatutietoisille asiakkaille.

Haaste on otettu vastaan. Nyt ei taida pelkät omat konstit riittää, vaan täytyy pyytää helsinkiläisiä kalatukkukaupan kavereita avuksi.

Linkki Ravintola Savoyn kotisivulle

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Naistenpäiväterveiset Saaristomereltä

Troolari Huovarin pikkuruinen miehistö lähettää Naistenpäivätervehdyksen kaikille ihanille naisille maalla ja merellä.

Naistenpäivän videomme on kuvattu aamu kahdeksan maissa Korvenraumassa Pakinaisten saaristossa.


Rauhaa ja rakkautta naistenpäivänä toivoo Jussi ja Seppo
Ja muistuipa mieleen päivän aiheeseen hyvin sopiva ralli vanhemman kipparin nuoruusvuosilta.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikkokatsaus ja houkutuksia

Ei tullutkaan talvea, ainakaan vielä. Kuluneelle viikolle ennustetut pakkaset jäivät tulematta ja kalastus on voinut jatkua keskeytyksettä. Hyvä niin, sillä Rokkiallin ja Huovarin miehistöt ovat tehneet hyvää työtä ja jopa hieman hyväntekeväisyyttäkin.

Röölässä järjestettiin lauantaina perinteiset nuottasilakkamarkkinat. Jäät ovat sen verran huonoja, että talvinuottaa ei saatu mereen. Rokkialli vei perjantaina markkinakalat Rymättylän Haapalaan. Nuottausveteraani Heikki on  kuvassa silakoita myymässä.( kuva: Saaristomeren Kalatalousryhmä)
En tiedä koettavatko meidän porukat houkutella maissa jo pitkään ollutta kipparia takaisin merelle, vai toivovatko tämän pysyvän maissa. Lähettävät kyllä niin houkuttelevia kuvia, että ainakin pariksi päiväksi on pakko lähteä silakoita jahtaamaan.

Kimmon eilen ottama kuva Laupusta kohti höyryävästä Huovarista. Kunnon saalis näyttää olevan kyydissä.
Jussin näkemys  eilisen päivän lastista. 
Tällä nyt viimeistään saatiin kippari liikkeelle. Paistetut silakat, niiden lumovoimaa on vaikea vastustaa.