torstai 28. huhtikuuta 2016

Vapun viettoon

Nyt on alkukevään kalat pyydetty. Lähdetään vapun viettoon ja annetaan silakoillekin vappurauha.

AIS destination: Vapun viettoon
Huovarin miehistö lossaa kaloja riehakkaalla mielellä.
HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE SEURAAJILLEMME. Jussi ja Seppo


sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Viikkokatsaus

Ensinnäkin olemme vähän pahoillamme siitä, että uudet postaukset ovat olleet harvassa. Selitetään sitä sillä, että blogin kirjoittjaja häipyi paatilta jo tiistai-iltana maihintulon jälkeen.

Maanatai ja tiistai vietettiin vaihtelevissa keleissä. Vettä saatiin niskaan, välillä satoi räntääkin ja sitten taas oli hetki aurinkoista. Alla, Mustaluodon ja Kuivan Kaltsaaren välissä kuvattu, videoklippi kuvaa kelejä osuvasti. Samanlaisten säiden merkeissä on tainnut loppuviikkokin kulua


Keskiviikkona paatit jäivät kovan tuulen vuoksi maihin. Tuulesta saatiin lisäpotkua troolin korjaukselle. Troolin pohjapaneellissa oli jonkin verran katkenneita harvojen liinojen lankoja. Ne alkoivat jo haitata troolin käyttäytymistä ja tuulesta saatiin lisä- apua korjaustyölle. Rokkialli ajoi Röölään ja Jussi kurvaili keskiviikkoaamuna autolla apumieheksi. Kippari olikin jo siirtynyt muihin tehtäviin maissa.

Jussin lähettämässä kuvassa nähdään miten troolia on vedetty maihin korjausta varten. Ei ole mikään helppo työ löytää katkenneille langanpäille oikeaa kaveria ja solmukohtaa. Harvojen liinojen solmuväli om yli kolme metriä (3,2m), eli silmän koko on miltei kuusi ja puoli metriä.
Keskiviikkoiltana Jokke saapui Jussin kaveriksi ja torstaista lähtien paatit ovatkin olleet kalassa joka päivä. Silakoitakin on tullut ja muutakin sivusaalista on mukaan tarttunut.

Kettinippuun on tarttunut mereen jäänyttä pyydystä. Onkohan se jotain vanhaa troolia, vai mitä lienee virta kuljettanut apajille.

Jokke mittailee sivusaalista. Olisikohan tuolle jotain käyttöä vaikka marjapensaiden suojana rastaiden hyökkäyksiä vatsaan?
Ruotsalaisten ennusteen mukaan kelit ei kummoisiksi ole muuttumassa tälläkään viikolla.