maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kevätpäiväntasaus

Tänään otettiin harppaus kohti kesää. Valo voittaa pimeyden ja se tuntuu pitkän synkän talven jälkeen lohdulliselta.  Muuta lohtua ei sitten olekaan tarjolla, tai meri ei sitä ainakaan meille tarjoile. Silakat on edelleen hukassa. Eilen lähdettiin intoa puhkuen liikkeelle ja aikamoinen pettymys saatiin kokea.

Muutama tonni saatiin kaloja ruumaan. Ei edes viety niitä maihin, vaan ajateltiin täyttää ruuma tänään ja viedä kunnollinen saalis maihin. Kaloja ei oteta merestä, niitä pyydetään vielä nykyäänkin. Tämänpäiväinen saalis jäi vielä eilistäkin huonommaksi, se siitä.

Rokkialli kelaa pyydystä Maiholmenin länsipuolella.
Yöllä oli jonkinlainen pakkanen ja vielä aamullakin juuri ennen auringonnousua mittari näytti Hankassa liki kuutta pakkasastetta. Yön aikana Ominaisten aukolle ja eteläiselle Airistolle oli kasvanut toista senttiä paksu jääpeite. Merivesi on edelleen todella kylmää.

Alla videoklipissä ajetaa aamulla Hankan pikkusatamasta ulos kohti Ominaisten aukkoa.  Samaan aikaan matkustajalaivat ovat matkalla Turkuun. Aurinko on juuri nousemassa. Troolia saatiin vetää melkein koko päivä jääriitteen joukossa.


Vietiin päivän päätteeksi "suuri" saalis Käldingeen ja ajettiin illaksi pitkästä aikaa Särkänsalmen satamaan. Tankataan huomenna polttoainetta. Taitaa käydä niin, että jäädään maihin muutamaksi päiväksi. Säätiedottajat lupailevat loppuviikolle lämpöaaltoa. Uskotaan, että se saa silakat uimaan meidän apajille.