tiistai 10. helmikuuta 2015

Helmikuun hellettä

Helmikuun puoliväli, melkein täysikuu ja selkeä sää, silloinhan pitäisi olla päivisin parikymmentä astetta pakkasta ja öisin liki kolmekymmentä. Tänään kuitenkin saatiin merellä nauttia seitsemän asteen lämpötilasta. Tuleeko talvea tänä vuonna laisinkaan? Ei ainakaan pitkää talvea enää, siis toivottavasti.

Kauniista säästä huolimatta saatiin troolikin vedetyksi vähän risaksi ja käytiin sitä Röölässä korjaamassa ja pikavisiitin jälkeen palattiin äkkiä takaisin kalanpyyntiin. Rannassa tuli oikein hiki otsalle, lämmintä riitti.

Pyydys on vedetty maihin. Jussi ja Aivo etsivät irtonaisille langanpätkille paria.
Langanpätkät löysivät toisensa ja silakat tiensä pyydykseen. Kyllä meillä kuitenkin vielä virittelemistä piisaa ennekuin kalaa kunnolla saadaan kiinni. Tuossa paatin syrjällä kelluvassa perässä ei ole kuin kymmenkunta tonnia. Enemmän olisi saanut olla.
Päivä on pidentynyt oikein reilusti. Tämä kuva on otettu kuuden maissa illalla ja on melkein valoisaa.

maanantai 9. helmikuuta 2015

Kalastusharjoituksia ja Huovari faneja.

Ei päästy viime perjantaina vesille. Meinattiin, että tuulta oli ihan riittämiin ja etenkin eiliselle oli luvassa oikein kunnon puhurit. Ja kyllähän tuulet taisivat kunnolla puhaltaakin. Me vaan loikoiltiin kotona uuninpankkolla vällyn alla.

Tänään sitten lopulta rohjettiin lähteä yksinvetotroolia ja leijoja virittelemään. Sää oli ainakin suosiollinen eikä ahtikaan ole meitä kokonaan hylännyt.

Otettiin Aivokin mukaan. On enemmän käsiä tarjolla harjoitteluvaiheessa. Troolia lasketaan tarkkana mereen.
Aivo kelaa pyydystä sisään. Troolin perä on noussut pintaan, silakkaahan siellä.
Virittelemistä kyllä riittää. Hyvään alkuun sentään päästiin. Saalis on nyt lossattu Laupusten pakastamoon ja huomenna jatketaan.

Saatiin fanipostia viikolla

Olemme saaneet kaksi kovaa kalastusfania Rymättylän Salonkylästä. Alexandra ja William ovat kaivanneet kotirannasta seuraamiaan kalastuspaatteja kovasti. Huovarilta lähetettiin pikkukippareille  kaakaomukit odotusta helpottamaan. Tänään saatiin kiitokset oikein kuvan kanssa.
Kaakao maistuu troolarimukista. Terveisiä. Kyllä meidät taas pian voi bongata sieltä kotinurkilta ja eiköhän me vielä saada uusi parivetokaverikin liikenteeseen.