lauantai 28. maaliskuuta 2015

Maaliskuu on lopuillaan ja elämä paatilla mallillaan.

Nyt on kiire saada tämä postaus valmiiksi. Kohta alkaa earth hour ja silloinhan ei saa roikkua netissä.

Keskiviikkoa lukuunottamatta ollaan viihdytty merellä. Keskiviikona kalastusviranomaiset esittelivät ajatuksiaan aluskohtaisten kiintiöiden hyvistä ja huonoista puolista. Niihin palataan varmasti myöhemmin. Oheisesta linkistä voi saada vähän maistiaisia kalastusbyrokratiaan. Ammatikalastuksen reunaehtoja

Aika tuulisia kelejä on pitänyt. Täksi päiväksi tuuli tyyntyi ja tilalle saatiin aamulla räntäsadetta. Huomiseksi onkin taas tuulta luvassa ihan tarpeeksi, mutta ei auta, muutama päivä vielä ja sitten pidetään pääsisäisloma.

Ja tätä on tehty: Troolia on vedetty ahkerasti. Taustalla Perkala oikealla, Perkala Hus, Riviklobb ja Tingskär. Paatin ahteri on suoraan kohti länttä.
Sivvuutetaan Johanneskobben Hevonkackin luoteispuolella huikealla noin kahden solmun nopeudella.
Silakoista eletään ja silakoilla eletään. Jussin singlesilakkapihvit.


Jussi tekee suurista silakoista singlefileitä.
Päivän lounas alkaa valmistua. Ei koskaan saman päivän kaloista. Päivän tai pari, kun antaa vähintään raakakypsyä niin makua tulee lisää.
Leivitys ruisjauhoilla, tietenkin.
Paistovalmiit pihvit.
Panulle voita ja pihvit. Tänään kyllä voi oli lopussa ja öljy sai kelvata. Hyväähän silläkin tulee.
Valmis annos: Silakkapihvit Jussin tapaan. Lisukkeet perunaa, porkkanaa, puolukkhilloa ja bearnaisekastiketta.
Laupusissa huolletaan laitteita. Tultiin pitkästä aikaaTuomaraisiin kaloja lossaamaan.
Ja kelloakin on muistettava siirtää aamulla yksi tunti kesään päin, vai miten se menikään?

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Silakkaa, silakkaa ja silakkaa

Aloitettiin tämänkertainen kalastustörni sunnuntaina 15. päivä. Siitä pitäen on seilattu silakkaparvien perässä pitkin poikin pohjoista Saaristomerta Airiston ja Perkalafjärdenin välisillä vesillä. Päiville on tullut mittaa melkoisesti. Onneksi yöt voidaan viettää Laupusten laiturissa, eikä molempien miehistön jäsenen tarvitse olla merelläkään koko aikaa pystyssä. Toinen on vahdissa ja toinen vapaalla silloin kun troolia vedetään. Ollaan ajateltu jatkaa pääsiäiseen saakka yhtä kyytiä. Tulevana keskiviikkona pidetään kuitenkin välipäivä. Kippari käy Helsingissä kuuntelemassa Maa-ja metsätalousministeriön ammattikalastusihmisten mietteitä elinkeinomme kehittämiseksi.

Maaliskuun ihmeellisiä säitä on jo päivitelty tarpeeksi aikaisemmissa postauksissa. Tänään lähdettiin liikkeelle 5 asteen pakkasessa, mikä on poikkeuksellista ja siksi mainitsemisen arvoista tänä talvena. Siis viiden asteen pakkanen maaliskuussa?

Täysin tyyntä, muutama aste pakkasta ja tunti aikaa auringon nousuun. Velkuan saaristoa horisontissa.
Rokki-Allin miehistö laskee troolia Taipaluksen pohjoispuolella juuri ennen auringon nousua.
Pakkanen näkyy rannoilla. Isokuusien vesirajaa koristaa jääraita.
Viking Amorella Omenaisten aukolla matkalla kohti Tukholmaa. Yön tyven ja kirkkaus on jo muuttunut harmaudeksi ja tuuli nousee.
Parisen viikkoa sitten kerroimme Jussin kippariharjoittelusta. Sitä tuli kuvattua videollekin. Nettiyhteydet on meillä kovin hitaat. Siksi videon työstäminen on jäänyt. Tänään lopulta saatiin kasaan pieni näyte. Sen löytää linkistä: Jussi tyhjentää silakkatroolia