keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

S..tanan tunari

Päivä alkoi mitä parhaissa merkeissä. Aamulla aurinko paistoi ja meri oli tyyni. Lähdettiin jo viiden jälkeen kalaan. Videoklipissä kurvaillaan Velkuan eteläpuolella kohti apajia juuri auringonnousun jälkeen.


Kovin vaan oli huonoa näyttöä, eli kaikuluotaimista ei oikein silakoita nähnyt. Vedettiin troolia seitsemän tuntia. Siinä ehti tuulikin päivän mittaan yltymään puuskissa viidentoista sekuntimetrin voimaan. Saalis jäi melko pieneksi. Ei kahtakymmentä tonniakaan. Poltoainerahat nyt ainakin saatiin ja vähän kahvirahaa miehistöille kuitenkin.

Huomiseksi on luvassa sen verran kovaa keliä, että päätettiin jäädä maihin. Polttoainetoimitus oli tilattu huomiseksi. Kippari jäi paatille sitä odottamaan ja alkoi mielestään hyödyllisiin töihin. Jääkaappi piti sulattaa. Kattila kuumaa vettä sisään ja odottamaan. Odotteli ja odotteli. Pitäisköhän tuota vähän jouduttaa? Pitkä puukko kouraan ja jäitä lohkomaan. Pirunmoinen sihahdus ja höyrystin kaapista puhki. Se siitä sulattelusta sitten.

Puukko kädessä tarvitaan järkeä: Tuli Kekkosen repliikki" Saatanan Tunarit" kyllä heti mieleen.
Olkoon ylläoleva kuva varoituksena kaikille: Jääkaapin sulattamisessa tarvitaan malttia ei puukkoja eikä kirveitä. Onhan tälläkin tietysti kansantaloutta kohentava vaikutus. Uusi jääkaappi tarvitaan ja sehän kohentaa taas lamassa pyristelevän maan tilastoja.