perjantai 12. joulukuuta 2014

Uutta myrskyä odotellessa

Nyt on saatu viettää meripäiviä oikein vaihtelevissa sääoloissa. Eilinen päivä kalastettiin auringonpaisteessa, kaatosateessa ja 13- 20 sekuntimetrin tuulessa. Kaiken kukkuraksi jossakin välissä vielä ukkostikin.

Finnfellow matkalla länteen ja Bärbelin kurssi on itään Lilla Äggskärin eteläpuolella
Airistoa 11.12.2014
Bärbel Airistolla, taustalla Airismaa ja Kramppi. Valo ja sen myötä meri olivat aivan oudon väriset. Värit eivät kuitenkaan tallentuneet kameran bitteihin oikean sävyisinä.

Ominaisfjärden 12.12.2014. Välillä sataa ja välillä paistaa
Huomiseksi taas luvassa myrskytuulia. Sen jälkeen, kun on saatu tämä päivä pulkkaan, lähdetään käymään kotona.

Keli näyttää näin hienolta Kuusten aukossa 12.12.2014 klo 12.30, hetki  sitten satoi oikein kunnolla.

torstai 11. joulukuuta 2014

Sähköinen kalastuspäiväkirja

Myrskypäivän ratoksi, tai oikeammin myrskypäivän illan ratoksi saatiin pari vierasta. Tiken Ari ja Ville toivat uuden läppärin paatille ja opastivat dinosaurusten ajalta peräisin olevaa kipparia päiväkirjaohjelman käyttöön. Asiallista touhua. Kerrankin virkamiehet eivät katselleet kelloa. Pääsivät paatilta vasta puolita öin.

Siinä se on: Uusi e-loggbook:Ari opastaa.
Muuten varmaan ihan hyvä systeemi. Ei vain suostunut toimimaan. Ei esimerkiksi löytänyt Bärbeliä parivetokaveriksi. Ei siis sähköisenä aikana voitaisi kalastaa Bärbelin kanssa yhdessä. Aika outoa: Lupasivat nämä Tiken kaverit kyllä korjata ongelman ja ne muutkin esille tulleet.

Siis mikä on Tike. Vastaus löytyy linkistä Tike

Olemme taas merellä. Tuulista on vieläkin: Fagerholmissa puuskissa 18 metriä ja Rajakarillakin 17 metriä sekunnissa. Välillä sataakin kaatamalla. Ankeaa arkea.

tiistai 9. joulukuuta 2014

Myrskyvaroitus

Taitaa olla syksyn ensimmäinen kunnon myräkkä tulossa. Ollaan menossa Laupusiin kaloja viemään ja taidetaan lähteä sieltä samantien lossauksen jälkeen suojaisemmille rannoille. Laupusten laituri on avoin etelätuulelle ja sitähän näyttää olevan luvassa.

Ilmatieteenlaitoksen varoituskartta 9.12. klo 15
Kovaa vedennousuakin ennustetaan. Sehän tarkoittaa voimakkaita virtoja. Hankaloittaa sekin kalastusta aika tavalla.

Veden korkeus on ollut alle normaalin lähes koko syksyn ja nyt ennustekäyrä näyttäisi sen nousevan rajusti. Kotipuolessa sanottiin, että veden pitää nousta kolme kertaa korkealle ennenkuin talvi tulee.


Näyttää siltä, että huominen päivä pidetään tuulta. Saadaan ilmeisesti samalla asennetuksi viranomaisen uusin hienous= sähköinen kalastuspäiväkirja. Kauan sitä on jo odotettukin. Muutakin positiivista on tänään kuultu. On taas saatu lisää kiintiöitä. Ainakin viikko voidaan vielä kalastaa.

maanantai 8. joulukuuta 2014

Itsenäisyyttä on juhlittu. Nyt on taas töiden vuoro.

Torstain illan suussa vietiin kalalasti Laupusiin ja illan pimeydessä ajettiin Merimaskun Särkänsalmeen.

Täysikuu itäisellä taivaalla

Läntisellä taivaalla näkyy vielä aavistus laskeneesta auringosta
Jussi pääsi lähtemään kotiin sen jälkeen kun oli saatu paatin köydet kiinni. Kippari jäi paatille. Oli vähän pakollisia huoltotöitä tehtävänä.

Troolia tyhjennettäessä onnistuttiin repimään alumiininen suojakaari miltei irti.
Alumiinin hitsaus on ammattimiesten työtä. Kotisuomessa Muurlalainen Metallirakenne Kangaskorte hoitaa meidän alumiinin hitsaukset ja Simrishamninssa se on seppä Ragnarin hommia.
Tänään otettiin viikottainen polttoainetäydennys.
Tällä kerralla tankkauksen hoiti Lämpöpuisto Oy. Yritys jakelee Shellin polttonesteitä.
Sukeltajakin kävi pohjaa tutkailemassa. Kölissä oli selvät kiven tekemät jäljet. Ei onneksi mitään vakavaa mikä vaatisi välitöntä telakointia. Korjataan kolhut sitten kesällä normaalin huoltotelakoinnin yhteydessä.

Vähän sellaisella mielellä ollaan liikkeellä, että kalastetaan pari viikkoa yhtäkyytiä aina joulunaluspäiviin saakka. Kiintiö voi tietysti loppua ennen sitä ja säätkin vaikuttavat epävakaisilta. Aika näyttää lopulta missä mennään.