torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää Uutta Vuotta! Gott Nytt År!

Paatti on nyt satamassa ja uusi vuosi alkamassa
Suurkiitos kuluneesta vuodesta kaikille ystävillemme. Palaamme apajille ensi vuonna.

tiistai 29. joulukuuta 2015

Ilmastonmuutosta?

Joulun alla ihmettelimme Rymättylän eteläpuolella seilaavaa purjevenettä. Tänään yksi suurehko ketsirikattu seilipaatti pisti vielä paremmaksi. Onko tämä nyt sen paljon parjatun ilmaston lämpenemisen mukanaan tuomia hyviä puolia? Siis se, että Saaristomeren purjehduskausi venyykin tammikuulle.
Rokkialli ja purjehtija Airiston länsireunalla Krampin syrjässä.
Mukava tapa tuokin viettää vuoden viimeistä viikkoa purjehtimalla. Tietysti Uusi- Seelanti tai Karibia kuulostaisi täällä pimeässä talvessa kurvailevalle kalastajalle houkuttelevammalta purjehduskohteelta. Haaveillaan lämpimistä aurinkoisista purjehduksista ja odotellaan vuoden vaihtumista ja tulevia pakkaskelejä.

maanantai 28. joulukuuta 2015

Loppuvuoden rutistus

Kyllä meidän nyt kelpaa. Vatsat on vieläkin jouluherkuista pullollaan. Rokkiallin Kimmo ihmetteli miten työhousut on kutistuneet pesussa vyötäröltä. Ei se vielä mitään, Huovarin kipparin housut oli kutistuneet pesemättäkin. Ei meinannut vyö mitenkään riittä kiinni asti.

Ja sääkin oli tänään koko päivän mitä herkullisin. Oli aivan tyyntä ja lämpötila täällä merellä nollan tietämissä. Ei valittamista.  Aamuauringon noustessa kuvasimme pienen videopätkän loppuvuoden muistoksi. Tällainenko se olikin tämä vuosi?