perjantai 28. kesäkuuta 2013

Tartu Hetkeen - Carpe Diem

Nyt olisi tarjolla yhdensuunnan merimatka Naantali -  Simrishamn

- Lähtö 30.6. sunnuntai iltapäivällä Naantalin-Merimaskun Särkänsalmen kalasatamasta os. Lossintie Naantali
-Saapuminen Simrishamniin noin 52 tunnin kuluttua so tiistaina 2.7. illan suussa. Troolari Huovarilla yksi punkka vapaana.
- Paluu omin avuin. Köpiksen lentokentälle Simrishamnista junallla noin 1 1/2 tuntia. Simrishamn Malmö noin tunti. Molemmista hyvät yhteydet Suomeen.
-Matka ei maksa mitään. Jos aikoo matkan aikana syödä voi omantunnon mukaan sitten osallistua yhteisiin ruokakuluihin.

Huovarin "vakiopaikka" Simrishamnissa. Bornholmskajen on suoraan kaupungin pääkadun alkupäässä. Lähimmät ravintolat ja kauppakatu 50 metriä.
Yhteydet facebookin tai kommenttien kautta.

Kippari Seppo

torstai 27. kesäkuuta 2013

Silakkasesongin lopetus

Eilen saatiin sesongin viimeiset silakat jätetyksi Kustavin Laupusiin. Sen jälkeen ajettiin paati Merimaskun Särkänsalmen kalasatamaan. Pikkuruisesta kalasatamasta on muodostunut Huovarin kotisatama Saaristomerellä kalastettaessa.

Siinä ne parivetokaverit nököttävät. Väliin mahtuu vielä muutamia Sahlstenin veljesten rysäveneitä eikä yhtään mitään muuta. Satama on täynnä.
Samantien laituriin kiinnittymisen jälkeen aloimme jungmannin kanssa purkamaan kannen kalaholleja ja siirtämään kalastusvehkeitä maihin. Paatti on pestävä perusteellisesti. Edessähän on telakointi.

Nyt täkillä voisi pitää vaikka tanssit tai discoa vähintään.
Kyllä Huovari alkaa taas uuden maalin tarpeessa olemaankin. 2500 tuntia on viime vuoden elokuun alun jälkeen oltu liikenteessä. 2500 tuntia tarkoittaa että Huovari on ollut töissä keskimäärin lähes 7 tuntia vuoden jokaisena päivänä.

Vuosi merellä vie pintamaalin aika huonoon kuntoon
Trooli pakattiin tänään uutta sesonkia odottamaan. Eilen sitä ravisteltiin ja huuhdeltiin meressä. Kaloja ei pitäisi jäädä liinoihin. Riskinä on että rotat, kaloja etsiessään ja kaivautuesaan troolin läpi, voivat pahimmassa tapauksessa pilata koko troolin. Pyydystä kun alkaa purkamaan varastolaatikosta saakin käsiinsä langanpätkiä ja suuren suuria reikiä.
Työn sankarit: Aivo ja Jaakko troolia pakkaamassa
Huomenna vielä lisää pieniä huoltotoimenpiteitä. Vanhassa paatissa on uskomaton määrä pientä laittoa koko ajan ja sitten tietenkin siihen pitää asentaa aina jotain uutta ja tarpeellista. Tosin eräs ystäväni opetti, että se mitä paatissa ei ole, ei voi mennä rikki.

Lauantaina hyvän ystävän Eeron kanssa Hietsuun Rammsteinia katsomaan ja sunnuntaina Paatin keula kohti Hanönlahden länsirannan Simrishamnia.


tiistai 25. kesäkuuta 2013

Ei päästy finaaliin

Hullusti kävi. Eilisessä päivityksessäni elättelin toiveita saada kalastaa vielä pari viikkoa jos luonto suo. Silakoita kyllä riittäisi pyydettäväksi. Viime yönäkin saatiin ihan kunnon saalis. Hyviä saaliita ovat saaneet muutkin sillä kalanostajalta saatiin aamulla varsinaista jobinpostia: Pakkasvarastot on täynnä eikä tuoreenakaan saa menemään edes rehukalaa. Tänään vedetään ilmeisesti tämän sesongin viimeistä kertaa Saaristomerellä.

Putosimme pelistä jo välierissä eikä päästy lähelläkään finaalia.

Työt kyllä jatkuu. Olen sopinut telakoimisesta Ruotsin Simrishamnissa. Paatilla edessä suurehko huolto ja katsastuskin täytyy tehdä telakassa. Sitä ennen  pyydykset pois paatista ja muita pieniä laittoja aina riittää. Sunnuntaina lähdetään sitten kohti Simrishamnia

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kevätsesongin finaali

Merellä taas ja veto päällä. Ilmatieteilijät lupailevat hellettä. Lomalaiselle se sopisi kyllä hyvin. mutta kalastukselle se on myrkkyä. Tarkoitus olisi vielä pari viikkoa kalastaa jos vain luonto antaa siihen mahdollisuuden. Saa nähdä miten meidän käy?

Juhannustauko teki hyvää. Saimme olla kotona kaikessa rauhassa muutaman päivän. Sääkin suosi ja lenkilläkin tuli käytyä.

Ennen juhannusta saimme pyydystetyksi harvinaista herkkua. Se oli muutaman kilon kokoinen lohi. Yleensä niitä ei silakkatrooliin jää, koska vetovauhtimme on niin hidas, että lohi kyllä kerkiää karkuun heti kun huomaa pyydyksen.

Eikös olekin komea. Tällaista ei raatsi myydä, vaan se pitää syödä itse.
Osan lohesta savustin ja osan vaimo graavasi. Hänellä on graavin tekemisen taito. Minun tekemät graavit tuppaa olemaan tönkkösuolaisia.

Uudet perunat, savukalasalaatti, sitruunagraavattua lohta, tutulta kalakauppiaalta hankittua siianmätiä ja kuohuvaa juomaa. Juhannusateria parhaimmillaan.

Kalamiehen annos. Näyttääkö hyvältä?