lauantai 1. kesäkuuta 2013

Silakkaherkkuja

Kesäilta ja itse pyydettyä kalaa. Eikös se kuulu suomalaisuuden ytimeen. Grillissä halstratut ja muurikassa paistetut hailit. Nautitaan omalla pihalla hyvässä seurassa.

Grillissä silakat halstraantumassa. Hiillostuksen jälkeen laitan ne hetkeksi suolaveteen missä on tilkka etikkaa.

Paistetut silakat. Perkaus, ruisjauhoa ja suolaa muovipussiin, hölskytys ja voin kanssa pannulle.

Silakankalastajan perheen kesäinen päivällispöytä.
Mikä voisi olla parempaa. Ja, lisukkeena silakanmätiä. Tätä erikoisherkkua valmistaa tietääkseni vain yksi yritys Suomessa. Sieltä hankimme mätiä omaan käyttöön joka vuosi muutamia kiloja.

Kaikenlaista kalaa, ostettua ja itse pyydettyä syödään meidän perheessä varmaan toista sataa kiloa vuodessa.

Huoltotyötä tämäkin: Kotona käydessä, kalansyönnin lomassa hoidetaan myös paatin taloustöitä; "uniformun" pusakoita kuivumassa.

1 kommentti:

  1. kyl siis voissa paistettu kilohaili on tosi hyvää mut täytyy olla ruisjauhoja....

    VastaaPoista