torstai 27. kesäkuuta 2013

Silakkasesongin lopetus

Eilen saatiin sesongin viimeiset silakat jätetyksi Kustavin Laupusiin. Sen jälkeen ajettiin paati Merimaskun Särkänsalmen kalasatamaan. Pikkuruisesta kalasatamasta on muodostunut Huovarin kotisatama Saaristomerellä kalastettaessa.

Siinä ne parivetokaverit nököttävät. Väliin mahtuu vielä muutamia Sahlstenin veljesten rysäveneitä eikä yhtään mitään muuta. Satama on täynnä.
Samantien laituriin kiinnittymisen jälkeen aloimme jungmannin kanssa purkamaan kannen kalaholleja ja siirtämään kalastusvehkeitä maihin. Paatti on pestävä perusteellisesti. Edessähän on telakointi.

Nyt täkillä voisi pitää vaikka tanssit tai discoa vähintään.
Kyllä Huovari alkaa taas uuden maalin tarpeessa olemaankin. 2500 tuntia on viime vuoden elokuun alun jälkeen oltu liikenteessä. 2500 tuntia tarkoittaa että Huovari on ollut töissä keskimäärin lähes 7 tuntia vuoden jokaisena päivänä.

Vuosi merellä vie pintamaalin aika huonoon kuntoon
Trooli pakattiin tänään uutta sesonkia odottamaan. Eilen sitä ravisteltiin ja huuhdeltiin meressä. Kaloja ei pitäisi jäädä liinoihin. Riskinä on että rotat, kaloja etsiessään ja kaivautuesaan troolin läpi, voivat pahimmassa tapauksessa pilata koko troolin. Pyydystä kun alkaa purkamaan varastolaatikosta saakin käsiinsä langanpätkiä ja suuren suuria reikiä.
Työn sankarit: Aivo ja Jaakko troolia pakkaamassa
Huomenna vielä lisää pieniä huoltotoimenpiteitä. Vanhassa paatissa on uskomaton määrä pientä laittoa koko ajan ja sitten tietenkin siihen pitää asentaa aina jotain uutta ja tarpeellista. Tosin eräs ystäväni opetti, että se mitä paatissa ei ole, ei voi mennä rikki.

Lauantaina hyvän ystävän Eeron kanssa Hietsuun Rammsteinia katsomaan ja sunnuntaina Paatin keula kohti Hanönlahden länsirannan Simrishamnia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti