maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kevättä Rymättylässä

Rymättyläläiset varhaisperunan viljelijät on istuttaneet ensimmäiset perunansa. Ennätysvarhain, sanottiin uutisissa. Taitavat perunat tulla sopivan kokoisiksi jo vapun tienoilla. Toivottavasti silakanpyynti jatkuu vielä silloin. Pistetään pataan uusia pottuja ja tuoreita haileja, vai pitäiskö oikein sillipurkki ostaa. Vaan mitä silliä? Norjalaiset mokomat sulkevat Rymättylän sillitehtaan. Edellisenä viikonloppuna joku oli vetänyt tehtaan lipun puolitankoon ja laittanut hautakynttilät palamaan. Kannanotto sekin.

Viime viikko meni miten meni. Ei saatu troolia kalastamaan kunnolla pohjasta ja vaihdettiin se sitten torstaina juuri remontista tulleeseen. Pidettiin pitkä viikonloppu ja taas ollaan kokeilemassa. Aamupäivä oli mitä kaunein ja viikonlopun tuulet olivat pistäneen jäät monin paikoin kasaan.

Aurinko paistaa ja lämmintä on 5 astetta. Saariston Jäädyttämö kylpee kevätauringossa.

Sulan reuna on tullut aivan Laupusten kärkeen ja jäät on menneet pieniksi palasiksi.
Kalat meinasivat olla edelleenkin piilossa. Pientä merkkiä kuitenkin jo nähtiin jäistä vapautuneilla apajillakin. Otettiin varman päälle ja laskettiin pyydys vielä viime viikolla tutuiksi tulleille apajille. Päivä muuttui lopulta ihan harmaaksi ja sateiseksi. Illan suussa sade kuitenkin taukosi ja troolia nostettaessa sää oli mitä parhain.
Sade on juuri tauonnut. Aurinko pyrkii vielä esiin ennen laskemistaan. Finnlinesin FINNEAGLE sivuuttaa Orhisaarta Airiston eteläpäässä.
Kalaakin saatiin lopulta. Ei nyt kuitenkaan niin paljon, että maihin lähdettäisiin niitä viemään. Ainakin kerran vielä joudutaan yöpymään Krampin Raumassa.

2 kommenttia:

  1. Onko Krampin suntti jo auki? Miehen mökki on Krampissa ja pitäis päästä keväthommiin. Teillä on mukavia kuvia tutuista maisemista.

    VastaaPoista
  2. kyllä se auki on, ainakin niin pitkälle kuin hangasta näkee

    VastaaPoista