maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vieras Virolahdelta

Huovarin kotisatama on Virolahden Klamila. Sinne saakka  paatilla ei tosin olla ehditty kertaakaan, mutta Virolahti paatin ahterissa nimen alla lukee ja sinne se on rekisteröity. Tämä tietysti juontaa juurensa kipparin synnyinkuntaan.

Kipparin esikoinen asuu edelleen Virolahdella. Lauantaisen retkeilypäivän innoittamana hän ajeli Kustaviin ja hyppäsi eilispäiväksi paattiin kalastusta seuraamaan. Anssi harrastaa valokuvausta ja hänen kuviaan löytyy linkistä: Valokuvia Anssi Partanen

Anssi ihmettelee Huovarin hailia. Taitaa kuitenkin olla niin, että virolahtelaisten mielestä aitoa Huovarin hailia ei saaristomereltä löydy.

Jussin fileeraamo työn touhussa. Saatiin muutama ahven ja nehän paistettiin heti lounaaksi.
Meidän saamien ahventen lisäksi kevään tai pikemmin alkavan kesän merkit vahvistuvat päivä päivältä. Silakkarysiä ilmestyy saarten rannoille joka päivä lisää ja rysäpaatit rahtaavat silakoita pakastettavaksi.


Perinteinen rysäpaatti tulossa Laupusiin. Tuollainen lastaa kymmenkunta tonnia.
"Joonaksen" moderni rysälautta. Kulkee kahdella sisäperäkoneellaan varmaan kahtakymmentä solmua ja ottaa kalaa kyytiin yli 40 tonnia.3 kommenttia:

 1. Katselin Anssin kuvia - upeita. Varmaan harrastanut kuvaamista jo kauemmin ja hyvällä kameraalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos kuviin päästiin, niin laitan myöhemmin tänne blogiin

   Poista
 2. Tuo moderni rysälautta muistuttaa kovasti Uiskoa 60 luvulta. Olin RanJp:ssä Obnäsissä -65, ja niillä silloin kuljettiin. Moottoreina 2kpl Mercyry 110hv tai Jonsson 120hv. Olivat aitoja peräprutkuja, myöhemmin puoliulkolaidat.

  VastaaPoista