keskiviikko 13. elokuuta 2014

Telakointityöt etenee, hitaaasti, mutta varmasti. Sakta, men säkert.

Maanantaina saatiin vahvistusta joukkoomme. Puuseppä Per tuli viikon lomalta, ja pääsi aloittamaan paatin kimpussa. Omalla porukalla on väkerretty pitkää päivää ja pikkuhiljaa aletaan pääsemään selllaisiin työvaiheisiin käsiksi missä työn tuloksetkin alkavat näkyä.
Tässä Per heiluttaa lekaa ja paattia kiilataan uusien pohjaklossien päälle. Tämän jälkeen päästään kuiduttamaan niiden klossien paikat joiden päällä paatti aikaisemmin makasi. Uusien klossien kohdalle on laitettu valmiiksi topcoat, eli muovin pintakerros. Painoa on sellaiset rapiat 60 tonnia, mutta kiiloilla on uskomaton voima.
Nyt paatti makaa uusien klossien päällä ja kolojen kuidutuskin on päässyt alkuun. Kolmen mattokerroksen jälkeen laminaatti naulataan 50 millin haponkestävillä kampanauloilla kiinni runkoon. Naulat näkyvät pisteinä laminaatissa. Näin tullaan tekemään koko rungon osalta. Onneksi on keksitty naulapyssyt.
Ahteritievikin on saanut kuitu- ja naulakerrokset päällensä. Aikamoista näperteltyä ja maton taivuttamista saa harrastaa ennenkuin riittävä määrä kerroksia on saatu laminoitua mutkien päälle.
Keulatievi onkin jo valmis. Tosin pohjaan vedettävät matot aloitetaan tievin sivuilta jolloin se vahvistuu entisestään.
Muutama pätkä huonoa pohjalankkua jouduttiin poistamaan ja nyt ne on korvattu uudella tammilankulla. Runko alkaa olemaan jo kokonaan kiilattukin.

Rungon epätasaisuuksia tasoitetaan spaklaamalla ja hiomalla. Sapkkeli valmistetaan sekoittamalla kipsijauhoa ja polyesterimuovia, eli samaa muovia mitä laminaattikin sisältää. Kovettajan lisäämisen jälkeen siitä tulee kivikovaa.

Kölin yläpuolinen osa odottaa ensimmäisiä laminaattikerroksia. Huomenna olisi tarkoitus aloittaa.
Ja pitihän sitä pari selfietä ottaa todisteeksi, että töitäkin on selkävaivoista huolimatta tehty. Spakkelia on hiottu,

Ja kahvia juotu.
Kuinkahan kauan tuota mäkeä vielä joutuu joka aamu ylös kiipeämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti