keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Lisää lajien tunnistamista

Eilisen epäviralliseen tunnistuskilpailuun saimme useamman oikean vastauksen. Kuvassahan oli pari kilohailia ja pari silakkaa joista se suurempi oli jonkinlainen pieni värimuunnos punaisine evineen. Börje vastasi ensimmäisenä oikein.

Pitkästä aikaa olemme saaneet nauttia miltei tyynestä kalastus säästä. Aurinkokin on paistanut. Radion mukaan maissa onkin ollut paljon huonommat kelit. Aamulla saariston lämpötila oli parisen astetta plussan puolella ja vedenlämpötila parin metrin syyvyydessä kolme ja puoli astetta.

Aamupäiväistä kaikuluotaimen näyttöä. Kolmen tunnin troolaus antoi saalista noin 40 tonnia. Siis oikein hyvin, ainakin meidän mielestä. Lisäksi saimme muutaman uuden tunnistettavan pikkukalan.
Ja tässä lisää tunnistettavia kaloja. Silakat ja kilohailit voi jättää laskuista. Aikamoisia kokoeroja noilla silakoilla. Tuo suuri on 34 cm pitkä. Meidän toistaiseksi suurin on ollut 37 senttinen. Mitä muita lajeja trooli antoi? Tuosssa koko sivusaalis. Ei siitä oikein kalasoppaakaan saa.
6 kommenttia:

 1. Ahvenen ja särjen tunnistan. Olisiko myös kilohailia joukossa. Isommat on siikoja tai sitten ei.

  Micu

  VastaaPoista
 2. ahven,siika,lohi,särki t.Jukka

  VastaaPoista
 3. Oikean puoleisin on pikkusiika,sitten iso silakka, kilohaili, särki, ahven ja silakka.Vasemmalla ylhäällä kaksi norssia, eli kuoretta, silakka ja pari erikokoista kilohailia eli vasbuukia.
  Synnyinpitäjässäni Virolahdella ja yleisemminkin itäisen Suomenlahden rannoilla silakkaa kutsutaan hailiksi. Sitten kun haili suolataan siitä tulee silakkaa.

  Virolahden Klamilassa aikaisemmin järjestettiin Hailikisojen nimellä kulkevat hiihto-ja mäkihyppykisat. Palkintoina oli mm savuhaileja eli savustettuja silakoita.

  Tähän loppuun on hyvä mainita, että äitini sukunimi eli tyttönimi oli Haili. Olen siis hailinpoikanen.

  VastaaPoista
 4. Taidettiin vähän myöhästyä tunnistuksista, mutta kyllä Tassukissa heti tunnisti maripaitaisen ahvenen...

  VastaaPoista
 5. Moi kalastelen verkoilla täällä itäisellä Suomenlahdella ja olen ihmetellyt kun 80mm taimenverkkoihin jää muutama noin 20cm pitkiä haileja. Kysyisinkin mitäköhän lajeja nuo ovat? Näpsäsen seuraavaksi kuvan niistä jospa se selviäisi. Hyvää joulun alusta teillekkin.T:Lanskeri

  VastaaPoista