keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vietetään tapahtumarikasta viikkoa sekä hyvässä, että pahassa.

Sunnuntaina ajettiin Röölästä ulos apajille. Huomattiin puoliksi uponnut vene yhdessä rannassa ja hetken näytti aika pahalta. Näytti jopa niin pahalta, että soitimme meripelastuskeksukseen. Hivuttauduimme lähemmäksi ja näimme lopulta sen minkä luulimme olevan merihätään joutunut olevankin vain jotakin pressukangasta. Lähetettiin kuvat sähköpostilla meripelastajille ja jatkettiin matkaa.
Vene on ilmeisesti päässyt karkuun korkean veden aikana ja ajautunut rantaa sen jälkeen.
Maanantaina saatiin vieraita pääkaupungista. Maaseudun tulevaisuuden uutispäällikkö Janne ja kuvaaja Jaska halusivat tutustua pienimuotoiseen troolikalastukseen ja talviseen Saaristomereen. Sää oli heidän reisunsa aikan luvattoman hieno. Saivat aivan väärän kuvan meidän työoloista. Näkivät merikotkia, hylkeitä ja tietenkin silakoita. Aterialla tarjottiin Jussin silakkapihvejä puolukkahillolla ruotsalaiseen tapaan. Aika tyytyväisiltä kaupunkilaiset näyttivät kotiin lähtiessään. Saa nähdä tuleeko matkasta juttua näkyville myöhemmin.

Jussin silakat on meinanneet viedä matkalaisten kielenkin mennessään.
Eilen saatiin trooli mäsäksi. Vedettiin ihan tutussa paikassa. Ylös nostettaessa siinä näkyi jonkin verran katkenneita lankoja ja Bärbelin miehistö veti pyydyksen Röölässä maihin korjatakseen sen taas kuntoon. Me ajettiin Jussin kanssa pitkästä aikaa Taivassalon Tuomaraisiin kaloja viemään. Siellä tarvittiin silakoita fileen tekemiseksi kotimaan markkinoille. Kyllähän silakanystäviä pitää auttaa ja landattiin saalis siis Länsi-Rannikon Kalalle.

Landauksen jälkeen kippari oli juuri tullut suihkusta ja kaiveli hammasharjaa esiin kun Bärbelistä soitetaan. Ei ollutkaan hyviä uutisia. Pyydys olikin paljon pahemmin rikki kuin mitä ensialkuun näytti. Se pitää lähettää pyydysmaakarille korjattavksi. Troolin pakkaamisessa lähetyskuntoon tarvitaan lisävoimia. Bärbel ajaa Merimaskuun, me Jussin kanssa ensin taksilla Taivassalosta Kustaviin autoa hakemaan ja sitten pyyydystalkoisiin Merimaskuun. Yö olikin jo pitkällä ennenkuin päästiin takaisin punkkaan.

Tänään on aloitettu kalastus toisella pyydyksellä ja kaikki jatkuu niinkuin ennenkin. Pikkuhiljaa aletaan pääsemään sinuiksi myös sähköisen päiväkirjankin kanssa.1 kommentti:

  1. Pukholman edustalla olikin tänään aamulla heti kovaa troolarirallia =)

    Micu

    VastaaPoista