tiistai 3. helmikuuta 2015

Silakat ja risteilyt mielessä

Logistinen ihme on tapahtunut. Troolileijat tilpehööreineen ovat viimein saapuneet Laupusiin ja ainoastaan viisi päivää myöhässä. Mitenkähän asiakkaat suhtautuisivat jos saisivat iltapäivälehden viiden päivän viiveellä tai, no olkoon. Onneksi tulivat, eivätkä kadonneet kokonaan.

Päästiin lopulta rikaamaan yksinvetovarusteita paattiin. Talvinen päivä oli kaunis, tyyni ja lämmin. Yleensä tällaisisssa tilanteissa on tulipalopakkanen tai vähintään sataa vaakasuoraan joko lunta tai vettä. Nyt säästyttiin sekä kastumiselta että palelemiselta.

Tässä kiinnitetään troolia proppuhin.
Leijat on jo saatu paikoilleen. Malli on Thyborön 15VF
Valmista tuli
Stand by

Lähdetään Jussin kanssa huomenna vesille. Ei tosin Huovarilla, vaan troolaamme illalla Silja Tallinkin M/S Galaxylla liki sadan kalastajakollegan kanssa. Osallistumme nimittäin perinteiselle vuosittain järjestettävälle ammattikalastajaristeilylle.

Tarkoitus olisi, että risteilykalastuksen jälkeen virkistyneinä lähdettäisiin perjantaina ihan oikeasti kalaan, tai ainakin virittelemään pyydyksiä. Me emme ole aikaisemmin vetäneet Huovarilla silakkatroolia yksin, mikä tarkoittaa jonkinasteista pyydystrimmailua. Kerrotaan sitten myöhemmin miten äijien käy.

2 kommenttia:

 1. Voisit ehdottaa laivalla siinä Aaslan jälkeen hiljaista hetkeä Bärbelin muistolle vaikka ihmishenkiä ei onneksi menetettykään.
  t. Affena

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen blogi tämä, on kiva seurata teidän työtä. Kovaa duunia teette, mutta varmasti palkitsevaa. On hienoa, että kalastaja-yrittäjiä vielä löytyy, vaikka helposti ei leipä irtoa. Blogi on hienosti toteutettu ja kuvat on hyviä. Tuo kaverin troolarin uppoaminen oli kyllä kova juttu. Ja tilanteet tulevat niin nopeasti eteen, merellä on aina arvaamatonta. Hyvää talven jatkoa teidän koko porukalle!

  Terveisin Maarit, Turku
  s/y Solsidan
  http://www.sy-solsidan.blogspot.fi/

  VastaaPoista