torstai 30. huhtikuuta 2015

Vapun viettoon

Päästiin Jussin kanssa viime yönä kotiin. Kymmenen päivän vaihteleva törni on takana.  Rutiinin katkaisi yksi myrskypäivä ja viime viikon perjantaina istuttiin Bärbelin onnettomuustutkinnan väliesittelyssä.  Silakkaparvet ovat hajaantuneet ja osa on mennyt jo varmaan kuturannoille odottelemaan sitä kevään suurtapahtumaa. Jonkinverran pitää vesien vielä lämmetä ennenkuin silakoitten juhlat alkaa. (Ollaan joskus tuolla merellä mietitty, että miltähän se näyttäisi, jos me ihmisetkin samalla systeemillä sukua jatkettaisiin. Kokoonnuttaisiin kerran vuodessa jne. Ei uskalla miettiä enempää.)

Parvet ovat siis hajallaan, mutta kalaa on sentään saatu vielä kohtuudella pyydyksiin. Päivää ja troolinvetoaikoja on pidennetty. Herätys on ollut aamuviideltä, päivä merellä ja punkkaan on päästy lossauksen jälkeen yleensä iltakymmenen maissa. Eipä siinä juuri muuta ole kerinnyt kaipaamaankaan.

Nyt pidetään pieni tauko. Sunnuntaina, ensi kuussa taas jatketaan silakoitten jahtaamista.

Troolari Huovarin miehistö toivottaa kaikille blogimme seuraajille oikein hauskaa vappua!1 kommentti:

  1. Hauskaa vappua täältä Latosaaresta. Toivotaan että silakat "hoitavat hommansa" nopeasti ja palaavat pikaisesti takaisin trooliapajille.

    VastaaPoista