tiistai 26. toukokuuta 2015

Jotakin hyvää ja jotakin huonoa

Niinhän se menee, tämä elämä. On myötä- ja vastamäkiä.

Viime viikko loppui nolosti: Vedettiin perjantaina troolia kuutisen tuntia. Saalista tuli kokonaista reilut kaksi tonnia. Lähdetiin viikonlopuksi kotiin. Lahnojakin oli eksynyt pyydykseen

Lahnasta on tullut vähempiarvoinen kala ja niiden syömisestä ympäristöteko. Savustettua lahnaa, olkaa hyvä.
Tämä viikko alkoi vielä kehnommin kuin edellinen päättyi. Trooli oli rikki heti maanantaina. Ajettiin Röölään korjaamaan, mutta remonttiinhan se pitää lähetää. Tietokonekin muuttui entistä hitaammaksi ja piti samanlaista meteliä kuin lehtipuhaltimet. Oli hidastunut ja hidastunut jo pitkän aikaa ja siksi nämä blogin päivityksetkin olivat jääneet tekemättä.

Eilen saatiin trooli vaihdetuksi ja tänään mentiin aamutuimaan Äggskärien luokse kalaan. Rockallin laskiessa troolia me kävimme tutkimassa Lilla Åggskärin hyljeluotoa. Oltiin paatin kanssa luontoretkellä kalaverkkojen tuhoeläimiä katselemassa.Tehtiin sitten kahdeksan tunnin pituinen troolinveto. Luotaimen näyttö ei paljoa luvannut. Tyhjää taustakuvaa sai tuijotella.

Saariston pohjaa, missä silakat?
Ja hyvin (huonosti) alkanut viikko jatkui entistä huonommin. Trooli oli solmussa. Sellaista vain tapahtuu joskus. On meille käynyt niin joskus ennenkin. Eihän sinne pussiin kaloja eksy, kun pussin suu on solmuun vedetty. Pyydys oli sentään ehjä, eli se lasketaan hyväksi uutiseksi.

Troolin solmua avataan. Se oli mennyt aika tiukkaan ja vähät silakat tietenkin missä sattuu.
Niin ja lopussa kiitos seisoo.
Päivitämme tätä blogia sähköisen kalastuspäiväkirjan, e-loggbookin, käyttöön tarkoitetulla koneella. Suomen valtio on luovutanut koneen käyttöömme. Myöhään eilen illalla otin tukeen yhteyttä, kun koneella ei enää saanut edes tekstiä kunnolla kirjoitetuksi. Ja, kas kummaa: Tänään Laupusiin kurvaili Juha Helsingistä uuden koneen kanssa ja nyt alkaa taas teksti sujumaan. Erinomaista palvelua kalastusviranomaisten puolelta. Siitä kiitos!

Ja onhan se kesäkin tulossa. Vesilinnutkin on jo saaneet poikasia. Luetaan tämäkin niiden positiivisten tapahtumien joukkoon, ettei ihan mielipahaksi mene tämä kalastus. Kyllä se meidänkin tuuri taas, varmaan, ehkä joskus, kääntyy paremmaksi. Osaakos joku lintujen ystävä kertoa mitä nuo ovat?


7 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Jäi kaivelemaan tuo Lilla Äggskär. Missä päin se on? Tuttu nimi, mutta ei muista sijaintia. Ohi olen varmasti ajanut...
  Terv, ReijoS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stora ja Lilla Äggskär ovat Innamon itäpuolella. Ruotsinlaivojen reitit menevät aivan vierestä. Stora Åggskärin luodt ovat merimetsojen tuhoamat.

   Poista
 2. Eilen kiinnitti huomiota se, että nopeutenne troolatessa oli pääasiassa alle 2 solmua, kun se ainakin Marinetrafficin mukaan yleensä on 2,5 solmun paikkeilla.

  T:Pasi S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se meitäkin kiusas koko matkan. Tätä pyydystä ei olla ennen vedettykään Rockallin kanssa yhdessä, joten ei oikein oltu varmoja missä vika. Se solmuhan sitten selitti mm hitaan vauhdin. Tää on aika raskas vedettävä ja siksi vauhtikin vähän hitaampi.

   Poista
 3. PS. Olisko haahkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitäpä taitvat olla. Pojat onkin olleet pulputtelemassa omissa parvissaan jo pitkään.

   Poista
 4. Merimetsoja lentelee jo täällä sisäsaaristossakin (lue mantereella)! Grrrr =(

  Peimarin Paroni

  VastaaPoista