lauantai 15. elokuuta 2015

Meri kukkii

Lähdettiin matkaan kohti Simrishamnia eilen illalla vartin yli yhdeksältä. Sää on ollut toistaiseksi mitä parhain. Lämmintä riittää ja tuuletkin ovat melkein myötäisiä. Merimatkaa tulee kaiken kaikkiaan reilut neljäsataa mailia. Reilut pari vuorokautta siihen pitäisi mennä.

Nyt eletään sitä aikaa vuodesta jolloin leväkukinnat ovat pahimmillaan. Leväthän kuuluvat luonnon kiertoon ja ne ovat kukkineet merellä vuositunansia. Viime vuosina niistä on alettu puhumaan negatiivisessa sävyssä ja monet varmaan kuvittelevat, että leväkukinnat ovat aivan uusi ihmisen aiheuttama ilmiö. Näinhän ei tietenkään ole, mutta voihan olla, että kukinnat ovat lisääntyneet ihmisen toiminnan johdosta.

Levälauttoja Gotska Sandön pohjoispuolella.

Ihan on ruotsalaisen hernekeiton väristä. Nehän keittää sopan keltaisista herneistä.

Ollaan tätä postausta kirjoitettaessa suunnilleen puolimatkassa Gotlannin pohjoiskärjen tuntumassa. Meille on luvattu vähän nousevaa itätuulta. Tehtiin juuri muutos reittisuunnitelmaan. Tarkoitus oli mennä Gotlannin ja Öölannin välistä, mutta nyt ajetaankin Öölannin länsipuolelle. Ollaan siellä paremmin varjossa itäisiltä tuulilta.

Matka jatkuu.

Wikipedia kertoo linkissä levistä

4 kommenttia:

 1. Onpa ällön näköistä puuroa. Meikälästen hernesoppa näyttää pal paremmalt. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 2. Ongelmia kommentin lähettämisessä? Taitaa sentään onnistua, piti valita jotakin???

  Niin, vaikuttaako tuo leväpuuro jotenkin tekniikkaan, lämmönvaihtimet, elektroniikka? Milläs kierrosluvulla Scania vääntää teille nyt 8 solmun nopeuden? Oikein luonnikast reissu.

  Kyselee Honk konkin ukko

  VastaaPoista
 3. Ei haittaa mitenkään. 1500 RPM. Virrat vaikuttavat nopeuteen jonkin verran ja aallokko myös. Vaihteluväliä on noin solmun verran =7,8-8,8 knotsia. Polttoainetta kuluu 25-28 l/h

  VastaaPoista