keskiviikko 5. elokuuta 2015

Sadekesä 2015

Sade keskeytti kolmannen päivän puhdetyöt. Antoi hyvän syyn lopetella hommat ja ottaa loppuviikko vapaata. Aloitetaan työt pehmeällä laskulla, niin ei stressi uhkaa heti alkuunsa. Kyllä täällä paatilla taas saa olla ihan riittävästi ennenkuin ollaan ensi vuoden juhannuksen tienoilla.

Ruosteita on hiottu paatin peltiosista. Ns. peräkontti on tehty teräksestä. Näin on saatu hyvä tila ahterin troolirummulle.
Hiomisen jälkeen ruostepaikat on fläkätty mönjällä, eli nykykielellä sanottuna primerilla. Mönjän päälle fläkätään vielä pintamaali ja lopuksi koko komeus telataan pintamaalilla.
Peräkontin ja kannen välinen sauma tuppasi vähän vuotamaan. Tiputti pahimmillaan kipparin punkkaan ja sekös harmitti. Nyt koko sauma on fiksattu vedenpitäväksi, toivon mukaan.
Muuttolinnut ovat matkalla Välimeren rannoille.
Cormos Trawlin Arne asiakaskäynnillä. Tässä lasketaan uuden parivetotroolin leikkausten muotoa.


4 kommenttia:

 1. ais:n mukaan kaskisten ja vaasan välisellä merialueella troolaa paljon paatteja. aikooko huovari lähteä sinne troolailemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mennä pohjoiseen, vaan lähdetään viikonloppuna kohti Simrishamnia. Käydään telakassa ja katastetaan vähän turskankalastustakin.

   Poista
 2. eikö suomessa voi käydä telakalla vai miksi menette aina ruotsiin asti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tykätty, että sieltä saa hyvää työtä ja palvelua kohtuukustannuksin. Ruotsissa ja Tanskassa on vielä paljon tämmösiä pieniä purtiloita ja sen vuoksi vielä, hienosti sanottuna, toimiva infrastruktuuri. Suomessa osataan kyllä tehdä ja huoltaa isompia rautapaatteja.

   Poista