sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tallessa ollaan

Ei tässä minneen hukkaan olla jouduttu. Lomat pidettiin ja kuluneella viikolla tehtiin jo muutama päivä töitäkin. Turskankalastusvarusteet on saatu siirretyksi varastoon ja ollaan jo alettu varustautumaan syksyn silakanpyyntiin.

Muutama aika tässä vielä menee. Yhdet kalastusmessut käydään Jussin kanssa katsomassa ja paatille suoritetaan välikatsastus kuun puolivälin tienoilla. Sen jälkeen ollaankin valmiita silakkahommiin.

Vähän on kamat vielä levällään, mutta ne ei onneksi pelkää vettä, eikä lunta.
Alla pari lomakuvaa kreikkalaisista Methanan, Poroksen ja Pedrikan kylistä. Sanotaan kreikkalaisista mitä sanotaan, niin aika kauniita niiden ranikkokalastuspaatit ovat.Pedrikan kylän ravintoloitsija laittaa aamusella mustekaloja kuivumaan. Siinä ne kuivuivat koko päivän, kunnes joutuivat grilliin illan pimentyessä.
Meren antimet ovat aina paikallaan. Grillattu mustekala on päätynyt lomapurjehtijan lautaselle.4 kommenttia:

 1. Kreikan kalapaattien kauneudesta, rungot varmaan tilataan veneveistämöstä, mutta ruorihytit tehdään ulkonäöstä päätellen itse ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hytit on persoonallisia. Tehty varmaan kalastajien omien mittojen mukaan.

   Poista
 2. Miltä tuollainen iso mustekala maistuu? Itsellä kun on kokemusta vain ohuista paneroiduista, joissa se panerointi peittää muun maun.

  t. Affena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu lattealta sanoa, että maistuvat hyvältä. Aika miedon makuinen, mutta ihan omanlaisensa. Grillaus tietysti antaa oman vivahteensa ja otus on vähän kuivahkoa ja pikkuisen sitkeääkin, vai pitäiskö sanoa, että puruvastus on miellyttävä.. Peltilautasen takana olevassa kupissa on sitruunalla maustettua oliiviöljyä, jota valellaan mustekalan päälle. Se tekee hyvän säväyksen ja lasillinen ouzoa aperitiiviksi saa mielen vastaanottavaiseksi. Tykkäään nauttia ja kokeilla erilaisia meren antimia. Kyllä niitä paneroituja mustekalarenkaitakin syön oikein mielellään.

   Poista