perjantai 11. joulukuuta 2015

Arkirutiinit

Nyt näyttää lopultakin siltä, että on päästy kiinni arkirutiineihin. Sää nyt on mitä on. Tuulia on piisannut. Onneksi tuiskut on vielä pysyneet poissa, vaikka vettä onkin vihmonut miltei joka päivä.

Päivät ovat lyhyitä ja meidän elo ja olo on rytmittynyt sen mukaan. Herätys on aamulla puolikuudelta. Valmiiksi "ladattu" kahvinkeitin napsautetaan porisemaan. Koneesta tarkistetaan öljyt sun muut ja sen jälkeen lähdetäänkin jo satamasta.

Siinä meidän reittejä: Laupunen - Laupunen
Ajellaan kahvin voimalla apajille ja troolin veto aloitetaan yhdeksän maissa. Seuraavaksi onkin  vuorossa aamupuuro. Vedetään troolia, juodaan kahvia ja syödään kahden maissa. Lounaan jälkeen alkaakin jo sopivan nostopaikan miettiminen.

Troolin veto vaatii tarkkuutta, mutta mitähän tuossa oikeastaan on menossa? Jussi kärytti kipparin pasianssin peluusta kesken kalastuksen.

Rokkialli kiskoo troolia Rymättylän eteläpuolella
Kuuden, seitsemän kalastustunnin jälkeen aloitetaan troolin nostopuuhat. Trooli on tyhjennetty reilun tunnin päästä ja taas otetaan kurssi kohti Laupusten pakastamoa. Eilen oli aika paha keli ja hetken epäiltiin jopa rantaanpääsy mahdollisuuksia. Vesikin oli niin korkealla ettei laituriakaan oikein aallokosta erottanut. Ilta seitsemältä saatiin pestit kuitenkin kiinni ja saalis oli maissa yhdeksän maissa. Iltapesu ja nukkumaan. Ja täällä ollaan taas.

Marine Trafficin liikenteen tiheyskuvasta näkyy hyvin Saaristomeren reittikartta


4 kommenttia:

 1. Kiekussa..tarkoitan siis kaikussa näkyy olevan silakkaa solkenaan:)

  VastaaPoista
 2. Pitkiä päiviä. Oletteko aina koko viikon reissussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiotaan olla yhtäkyytiä 22. päivään saakka. Alkusyksyn saaliit olivat mitä olivat ja nyt sentään on jotain saatu kiinni. Sillon on pyydettävä kun jotain näkyy. tyhjän saa pyytämätäkin.

   Poista