sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Silakkaa, silakkaa ja silakkaa

Aloitettiin tämänkertainen kalastustörni sunnuntaina 15. päivä. Siitä pitäen on seilattu silakkaparvien perässä pitkin poikin pohjoista Saaristomerta Airiston ja Perkalafjärdenin välisillä vesillä. Päiville on tullut mittaa melkoisesti. Onneksi yöt voidaan viettää Laupusten laiturissa, eikä molempien miehistön jäsenen tarvitse olla merelläkään koko aikaa pystyssä. Toinen on vahdissa ja toinen vapaalla silloin kun troolia vedetään. Ollaan ajateltu jatkaa pääsiäiseen saakka yhtä kyytiä. Tulevana keskiviikkona pidetään kuitenkin välipäivä. Kippari käy Helsingissä kuuntelemassa Maa-ja metsätalousministeriön ammattikalastusihmisten mietteitä elinkeinomme kehittämiseksi.

Maaliskuun ihmeellisiä säitä on jo päivitelty tarpeeksi aikaisemmissa postauksissa. Tänään lähdettiin liikkeelle 5 asteen pakkasessa, mikä on poikkeuksellista ja siksi mainitsemisen arvoista tänä talvena. Siis viiden asteen pakkanen maaliskuussa?

Täysin tyyntä, muutama aste pakkasta ja tunti aikaa auringon nousuun. Velkuan saaristoa horisontissa.
Rokki-Allin miehistö laskee troolia Taipaluksen pohjoispuolella juuri ennen auringon nousua.
Pakkanen näkyy rannoilla. Isokuusien vesirajaa koristaa jääraita.
Viking Amorella Omenaisten aukolla matkalla kohti Tukholmaa. Yön tyven ja kirkkaus on jo muuttunut harmaudeksi ja tuuli nousee.
Parisen viikkoa sitten kerroimme Jussin kippariharjoittelusta. Sitä tuli kuvattua videollekin. Nettiyhteydet on meillä kovin hitaat. Siksi videon työstäminen on jäänyt. Tänään lopulta saatiin kasaan pieni näyte. Sen löytää linkistä: Jussi tyhjentää silakkatroolia
2 kommenttia:

  1. kuvien laatu parantunut :-D onks joku uusinut kameran,,,,?? Kalastamisen iloa teille..

    VastaaPoista