perjantai 5. helmikuuta 2016

Tämän sesongin ensimmäinen

Taisivat auttaa ne kalastajaristeilyn seminaarit. Alku oli ainakin lupaava. Silakat ovat alkaneet parveutua sisäsaariston vesille ja tänään saatiin tämän sesongin ensimmäinen kunnon täkkilasti paattin. Enempää ei olisi mahtunut.

Perinteinen täkkilastikuva
Tultiin rantaan, alettiin lossaamaan ja puolet päivän saaliista saatiin maihin. Nyt on kalapumpun siirtoletku poikki. Aina jotakin satuu ja tapahtuu. Tällä kertaa ei sattunut meille, mutta kovasti tuo meidän töihin vaikuttaa. Odotellaan.

8 kommenttia:

 1. No niin, kyllä se siitä lähtee. Näytti teidän vetonnekin olleen aika lyhyt, eli kalaa on.

  Tai johtuiko se siitä Gabriellalta jääneestä silakan hajusta kuten joku anonyymi epäili :)

  t: Affena

  VastaaPoista
 2. Silakan hajusta Gabriellalla en tiedä, mutta illallisen jälkeen kyllä vaikutti siltä, että aika monessa seurueessa kalastuksesta puhuttiin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kiva katsella teidän kansilastia hienoa! Hiukan maakrapuna kyllä pelottaa? Menneistä jäistä tuli mieleen entiset Rymättylän talvinuotanvedot uutisina aikansa lehdissä. Joskus 60 loppupuolella saivat nuotalla vissiin 150 tonnin saaliin. Oikein komeita toivotellen.
  Honk konkin ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuonna 1983 Rymättylässä saivat 214 tonnia. Turun Sanomat kirjoitteli siitä monta päivää. En muista paljonko silakasta lopulta joutui kaatopaikalle kun nuotan tyhjennys kesti niin kauan.
   t: Affena

   Poista
 4. Niin komeita saaliita toivotellen! (Peijakkaan tapletti kun kirjoittaa omiaan.)

  VastaaPoista
 5. ihan puskista heitellen veikkaan että huovarin kyydissä oli 60 tonnia hienoa silakkaa kyydissä

  VastaaPoista
 6. Täsäkin taas tuli todistettua! Mato-ongella aina pitää sylkästä siihen matoon! nyt sama toimi...saitte sen hajun sieltä porauslautalta ja heti alkoi nouseen saalista!

  VastaaPoista