keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Maailman merien päivä

Tänään vietetään YK:n julistamaa mailman merien päivää.

Aamu Airistolla
 Meri antaa elannon monille, myös meille kalastajille.

Päivän kunniaksi troolarit Huovari ja Rockall lähettävät videotervehdyksen  Airiston aamuliikenteestä.YK Liiton sivulla voi tutustua päivän aiheeseen

Linkkejä laivoijen tietoihin:

Amorella

Deutscland

Finnclipper

Finneagle

Silja Galaxy7 kommenttia:

 1. Millaiset pyyntirajoitukset on nykyisin silakalla? Alkaa samalla paasto silakkapihveissä ja muissakin kalaherkuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itämeressä ei ole yhtään kaupallisesti tärkeää kalaa joka tarvisi pyyntirajoituksia. niin paljon lohta ei nykyinen kalastajamäärä pysty nostamaan että se kantoja vaarantaisi. sama koskee tietysti silakkaa.

   Poista
  2. Silakkakiintiötä kyllä riittäisi vaikka kuinka. Kilohailikiintiö on pieni ja sitä saadaan troolikalastuksen yhteydessä Itämeren pääaltaalla ja Suomenlahdella. Jos kilohailikiintiö kalastettaisiin loppuun jouduttaisiin myös silakan kalastus keskeyttämään. Siksi Suomenlahdella ja Itämerellä ei nyt saa pyytää silakoita eikä kilohaileja. Talvella kilohailia ui paljon myös Selkämerelle ja sieltäkin jouduttiin kalastus kieltämään niiltä alueilta isssä kilohailia oli paljon. Nyt nämä rajoitukset on purettu.

   Kesäaikana lämmin vesi estää ruokalkalan pyynnin. Nykyiset logistiikkaketjut ovat niin pitkiä, ettei silakka kestä kauppoihin toimittamista.

   Poista
  3. Haettiin tänään torilta silakkapihveissä tarvittavat silakat ja torimyyjä ilmoitti että kokonaisen silakan myyntikausi loppuu pian EU rajoitusten takia. Onko EU vaatimukset kalan kuljetuksen suhteen niin tiukat että silakan kuljetus ilmeisesti Nauvosta Turunkautta Saloon on kesällä liian vaikeaa? Markettien kalatiskit myyvät yleensä mautonta perattua silakkaa. Lisäksi kalatiskit marketeissa ovat liian kaukana kulkuovista. Siksi tori on ollut paras silakkapaikka Salossa. Niin Jouluna ja Uutenavuotena ei Salon torilla ollut myöskään silakoita, olisi pitänyt Turusta hakea.

   Poista
  4. Nyt on kyllä torikauppiaalla ihan omat selitykset.

   Poista
 2. Kommentteja kun lukee, niin alkaa näyttää siltä että on edellisessä pannullisessa ollut liikaa tinaa mukana. Se kannattaa korkeammalla lämmöllä valuttaa reijästä ulos ja valaa vaikka renkaan painoiksi!

  VastaaPoista
 3. Hyvää, toki myöhästynyttä onnittelua, syntymäpäivää Seppo. Älä nyt ihmeessä ala kuitenkaan oloneuvoksen uraa ajattelemaan, miten bloginkin kävisi...

  Terv, Rymättylän silakkapummi

  VastaaPoista