tiistai 16. elokuuta 2016

Loppuviikosta lähdetään kohti etelää.

Paattia varustetaan lähtökuntoon. Sateisesta säästä huolimatta suurin osa tämän kesän maalaustöistä on tehty.

Tänään roudattiin turskanpyyntivarusteita. Kuorma-autollinen tavaraa ajettiin Perttelin varastosta Rauman kalasatamaan. Transummekin oli pakattu täyteen kalaruumaan menevää kevyempää tavaraa eikä polkupyörääkään ole unohdettu ottaa mukaan.

Oranssin värinen perkauskone on jo lavalla. Turskatroolia nostetaan kyytiin Perttelissä.

Kuromaa puretaan Rauman kalasatamassa.

Leijoja nostetaan paikoilleen.

Troolin kelaamista ahterin rummulle valmistellaan.

Paatti alkaa taas muistuttamaan pientä kalastusalusta.
Huomisen jälkeen pitäisi olla valmista. Torstai ollaan vielä maissa ja suunnitelmissa on perjantain aikainen lähtö kohti Simrishamnia.


5 kommenttia:

 1. Toivottavasti "etelässä" vähän paremmat säät, ettei mene satamassa loikoiluksi.

  VastaaPoista
 2. Johan te olette sitä Airiston paskavettä harannut! Jo ihan hajunkin puolesta on hyvä saada raitista ilmaa. Mieti vielä niitä jotka asuu siellä rannalla, eikä pääse pakoon lietettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Airiston vesi on puhdasta verrattuna Turun lähisaarten vesiin, joita Aurajoki ja Turkuun ja Naantaliin kulkevat laivat sekoittavat. Airistolla näkösyvyys on 4 metrin luokkaa (arvio, ei Secchi-mittaus). Syvimmät kohdat Airistolla ovat n. 90 m. Eikä Latosaaressakaan vesi miltään haise vaikka näkyvyyttä on alle 2 m. Taidat muistella 1980-lukua...
   T: Latosaaren Affena

   Poista
  2. Justiin viime viikolla katselin jotain live karttaa että Latosaaren kohdilla on suomen paskasimmat vedet...ettet nyt ole vaan keitelly kaffejas siitä?
   Aurajoessa olis tänä kesänä poikettu käymässä mutta potkuri olis pitäny vaihtaa grunforsin paskapumppuun Korppoon telakalla ja ajateltiin että ajetaan ohi!

   Poista
 3. Kireitä vaijereita uudelle kaudelle.
  T: Latosaaren Affena

  VastaaPoista